Kolding Netavis

Kolding Havn: Lig fundet i bil

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

En bil af mærket Mondeo er fundet på bunden af Kolding fjord ud for Lystbådehavnen. I bilen er fundet et lig. Sydøstjyllands Politi formoder, at der er tale om Bent Ovesen, der mistænkes for drabet den 28. oktober 2017 på sin dengang 61 årige hustru i parrets hjem på Christiansøvej i Kolding.

Torsdag eftermiddag fandt Sydøstjyllands Politi i samarbejde med Forsvaret i lystbådehavnen på Jens Holms Vej i Kolding længst ude mod fjorden en Ford Mondeo på fjordbunden. Fundet blev gjort som led i at Forsvaret testede noget nyt udstyr. Der er tidligere ledt efter den drabssigtede også på dette sted, men der skulle nyt udstyr til før fundet blev gjort, oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Fredag blev bilen hævet op af havnen og et lig blev fundet i bilen. Nummerpladerne på køretøjet er Bent Ovesens.

Retsmedicinsk institut vil nu gennemføre undersøgelser med henblik på at identificere det fundne lig og dermed be– eller afkræfte formodningen om, at det er Bent Ovesen, der er fundet. Det er også en væsentlig opgave at fastslå, på hvilken måde døden er indtrådt, således at drabsefterforskningen i givet fald vil kunne finde sin afslutning.

Bent Ovesen har været internationalt efterlyst siden drabet, idet efterforskningen meget hurtigt pegede på ham som mistænkt og han har ikke været set siden, det blev begået.

Sagen kort

Lørdag den 28. oktober kort før kl. 12 modtog Sydøstjyllands Politi anmeldelse om et mistænkeligt dødsfald på Christiansøvej i Kolding. Politiet fandt en 61-årige kvinde død. Der blev indledt efterforskning og der blev tilkaldt tekniske efterforskere, hundeførere og en retsmediciner. Det kunne ret hurtigt fastslås, at, at kvinden ikke var død af naturlige årsager.

I forbindelse med den indledende efterforskning blev det klart, at kvindens mand, Bent Ovesen, ikke var set siden drabet. Han blev derfor og på baggrund af efterforskningen efterlyst også offentligt, som mistænkt for drabet på sin hustru. Man formodede at han eventuelt kunne være kørende i parrets bil, en gråbrun Ford Mondeo.

I forbindelse med efterlysningen har Sydøstjyllands Politi med hjælp fra forsvaret gennemført flere eftersøgninger både til lands og til vands i det Sydøstlige Jylland, Lillebælt og ved Vestkysten af Jylland. Eftersøgningerne gav ikke noget resultat.

Det videre forløb

Hvis det fundne lig bliver endeligt identificeret som den mistænkte Bent Ovesen og når dødsmåden er fastslået, er det sidste udestående i sagen på plads.

Hvis den formodede gerningsmand har taget sit eget liv vil der ikke blive en retssag, men anklagemyndigheden vil alligevel vurdere sagen med henblik på at bekræfte, at der ikke er grundlag for at fortsætte efterforskningen, da gerningsmanden med den fornødne sikkerhed er fundet.

Sydøstjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke flere oplysninger i sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel