Kolding Netavis

Kolding går i sort

Koldinghus går i sort, gadebelysningen slukker på udvalgte strækninger i kommunen, Kolding Bibliotek og Hotel Scandic slukker for lyset.

Alt sammen i anledning af den verdensomspændende klimakampagne Earth Hour, som er en ’mørk’ opbakning til den grønne omstilling.

Den globale klimakampagne Earth Hour finder i år sted lørdag den 30. marts kl. 20.30 til 21.30. Og alle kan være med. Det eneste man skal gøre er at slukke for lyset i én time.

Kolding Kommune går forrest og slukker som tidligere år lyset flere steder i byen. Ud over Kolding Bibliotek og Koldinghus, slukker Kommunen for lyset på udvalgte vejstrækninger i en time.

– Vi deltager i denne internationale markering, fordi vi håber, at det kan være en anledning til at skabe opmærksomhed om behovet for at arbejde mod en mere grøn og bæredygtig verden, fortæller Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.

– Kommunen har et stort fokus på både FN´s 17 verdensmål og Cirkulær Økonomi, men vi kan ikke nå i mål alene. Vi har brug for at få alle med og det er vigtigt at sige, at vi alle kan bidrage på forskellige planer. Det kan både være i husholdningen derhjemme, ved at cykle lidt mere, isolere vores huse og sortere affaldet bedre. Hvis alle gør lidt, kan vi sammen gøre meget, understreger Birgitte Kragh.

Gode idéer er velkomne

Kolding Kommune har igangsat mange projekter og initiativer, der skal gøre kommunen grønnere, og hører gerne høre fra borgere, der har input eller forslag til nye tiltag.

Sidder man med en god idé, kan man kontakte Kolding Kommunes programleder for Cirkulær Økonomi Stella Steen Jensen på mobil 2035 1661 eller klima- og miljømedarbejder Karin Raaby på mobil 2937 1289.

Kloden kæmper for livet

Klimaforandringernes vidtrækkende konsekvenser er for alvor kommet på dagsordenen. Rundt om i de danske stuer får bevidstheden om stigende temperaturer, truede dyrearter og smeltende indlandsis stadig flere danskere til at leve mere bæredygtigt.

– Klimaforandringer forværres år for år af vores overforbrug og rovdrift på naturressourcerne. Verdens vilde dyr mister deres levesteder, drikkevand bliver en mangelvare, og vejret bliver mere ekstremt. Vi har et fælles ansvar for at genskabe balancen i naturen. Et ansvar som Earth Hours mørke time er med til at manifestere både hjemme i folks dagligstuer og på kommunalt niveau. Der er mange løsninger derude, så det handler om at tage dem i brug nu, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, som står bag klimakampagnen Earth Hour.

Fakta

Hvert år i marts engagerer WWF millioner af mennesker og tusindvis af virksomheder, kommuner og byer verden over for at sætte fokus på klimaet. Earth Hour startede i Australien i 2007 og er siden blevet et globalt event.

Tagget med:
Del denne artikel