Kolding Netavis

Kolding fejrer frivillighed og fællesskaber

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding kommer til at summe af fællesskaber og frivillighed, når foreninger og virksomheder sammen med Kolding Kommune fejrer den tilbagevendende begivenhed Frivilligugen.

Med hele 12 spændende arrangementer bliver der rig mulighed for at få et indblik i den store forskel, frivillige gør i dag og måske blive inspireret til selv at komme med i et af de mange frivillige fællesskaber i Kolding Kommune.

Hvad enten du er til gåture, bekæmpelse af madspild, blomster, kager, sang eller noget helt andet, skal du derfor kaste et blik på, hvad der kommer til at ske af arrangementer i Kolding fra den 23. september til den 27. september. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I løbet af ugen vil der være aktiviteter, der på hver sin måde hylder fællesskaber og frivillighed. Blandt andet kan man på Kolding Bibliotek møde de frivillige foreninger, der er i Kolding. På Tobbers kan man høre, hvordan vi i fællesskab mindsker vores madspild og samtidig smage på et par retter lavet af overskudsmad.

Man kan blive inspireret af Brændkær, som har brugt stærke fællesskaber til at blive et bedre sted at leve og bo, og så kan man købe den kage, som Seest Bageri har udviklet i anledningen af Frivilligugen. 200 frivillige fra socialområdet slutter Frivilligugen af med en frivilligfest, hvor bl.a. den lokale ekstremløber Kristina Schou Madsen holder oplæg om sine 7 maraton på 7 kontinenter på 7 dage.

Frivillighed og fællesskaber er vigtigt

Hans Holmer, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Kolding Kommune, glæder sig til at besøge nogle af de mange aktiviteter, der hylder frivillighed og fællesskaber:

– Frivilligugen er utrolig vigtig for mig, for uden frivillighed og fællesskaber er vi ingenting som samfund. Frivillige kan noget, vi som kommune ikke kan og jeg ved, at de frivilliges indsats gør en stor forskel for vores borgere. Heldigvis er rigtig mange allerede en del af frivillige fællesskaber, og den succes ser jeg frem til at være med til at fejre, siger Hans Holmer.

Fast tradition i Kolding Kommune

Kolding Kommune har i en årrække stået bag forskellige arrangementer, der alle støtter op om frivillighed. Udover ’Frivilligugen’ er der blandt andet også arrangementer som ’Årets Skulderklap’, ’Frivilligfest’ og ’Frivilligbeviser’.

Kolding Kommune er en af de kommuner i landet, der øremærker flest penge til frivilligt arbejde. Derfor har kommunen en lang og stolt tradition for at støtte op om frivillighed.

Hele frivilligugens program kan ses her…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel