Kolding Netavis

Kolding får et nyt byrum ved Klostergården

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Det nye byrum mellem Klostergården og skaterbanen. Foto: Kolding Kommune.

Den tidligere p-plads mellem skaterbanen og Klostergården, Domeas nye almene boliger midt i Kolding, bliver i øjeblikket forvandlet til et grønt byrum med adgang for alle.

Indretningen af det nye byrum bliver midlertidig for de næste 3-4 år, da Kolding Kommune sideløbende udvikler et mere permanent projekt, der skal hænge sammen med det nye byområde, ’Kolding Å’, der ligger syd for Klostergården.

-Vi skal selvfølgelig lave et fint byrum, der passer sammen med Domeas flotte byggeri: Men nu laver vi i første omgang en midlertidig lavbudget-løsning med genbrugsmaterialer, så vi om nogle år kan skabe en visuel og funktionel sammenhæng med den nye Kolding Å-bydel, forklarer Jakob Ville, formand for Plan- og Teknikudvalget, i en pressemeddelelse.

Det midlertidige byrum bliver indrettet med genbrug af materialer og inventar, som tidligere har været anvendt andre steder i Kolding kommune. Det nye byrum består af et grusbelagt areal, der er omkranset af græsfelter med træer og buske. Senere kommer der møbler til ophold og der bliver mulighed for at holde arrangementer på pladsen.

Hegnet ind til skaterbanen er delvist fjernet, så der bliver bedre mulighed for skaterne til at færdes på tværs af arealet og for, at tilskuere kan komme lidt tættere på skaterne.

Gode idéer til pladsen efterlyses

Området er bevidst gjort åbent og fleksibelt, så det kan bruges til forskellige formål, gerne i samarbejde med caféerne og andet erhverv omkring Klostergården, det fortæller landskabsarkitekt Thomas Thinghuus fra By- og Udviklingsforvaltningen.

-Hvis du har en god idé til, hvad det nye byrum kan bruges til de næste 3-4 år, er du velkommen til at kontakte mig. Det kunne f.eks. være, at vi skulle have nogle byhaver eller skiftende udstillinger, men vi er helt åbne overfor forslag, siger Thomas Thinghuus, som kan kontaktes på mail th**@ko*****.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel