Kolding Netavis

Kolding er nummer fem i Danmark

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Tirsdag blev listen over, hvilke kommuner, der er mest erhvervsvenlige.

SMV Danmark, der er interesseorganisation for 18.000 små og mellemstore virksomheder i Danmark, har undersøgt den generelle erhvervsvenlighed i landets kommuner, og den nyeste undersøgelse peger nu på Kolding, som landets 5. bedste kommune til at servicere virksomhederne.

Det er især på temaerne som uddannelse og arbejdskraft, at Kolding markerer sig positivt. En stor del af erhvervsstrukturen i Kolding er netop, at der er mange af de små og mellemstore virksomheder. På landsplan udgør SMVerne 99 procent af alle virksomheder, og pt. er det her væksten kommer fra og hvor jobbene skabes.

-Det er en placering, vi er stolte af. Vi har i de seneste år udbygget vores campusområde, og sikret nye uddannelser til byen. Vi har et godt samarbejde mellem virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne, så vejen til arbejdsmarkedet bliver kort. Vi har løbende dialog med byens virksomheder, så vi ved, hvor der kan være udfordringer, og hvor vi som kommune kan være med til at hjælpe, siger kommunaldirektør, Thomas Boe om Koldings vej mod en femteplads.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i 26 forskellige parametre for grundlæggende erhvervsvilkår, 16 af disse er baseret på statistikker fra officielle kilder eller andre dataudbydere, mens 10 af parametrene er baseret på virksomhedernes egne vurderinger. I alt har SMVdanmark fået svar fra 2.456 virksomheder.

Du kan læse mere om undersøgelsen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel