Kolding Netavis

Kolding er kåret til Danmarks 7. bedste studieby

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I en ny undersøgelse ligger Kolding som nummer syv blandt landets bedste studiebyer.

Hvert år skal tusindvis af unge til at vælge uddannelse, og valget af studieby er derfor også vigtigt. Men hvad er det egentlig, der betyder noget for de kommende studerende i valget af studieby? I en undersøgelse lavet af studentum.dk er det blandt andet faglighed, studiejobs og karriere.

Her ligger Kolding sig lunt i svinget, og er gået fra en 8. til en 7. plads over Danmarks bedste studiebyer 2022.

Tryghed, studiejobs og karrieremuligheder i studiebyen Kolding

Ifølge studentum.dk’s undersøgelse af Danmarks bedste studieby 2022 er det tydeligt, at trygheden i byen er vigtigt for kommende studerende. Trygheden er målt ud fra antal volds-, indbrud-, og seksualforbrydelser samt antal cykeltyverier.

Ud af Koldings 93.318 indbyggere sker der hvert år omkring 202 indbrud, hvilket i sig selv kan lyde af meget, men det er faktisk ret lidt sammenlignet med andre studiebyer i Danmark. Derfor lander Kolding blandt top 10 med en 10. plads på trygheds-parameteret.

Udover vigtigheden af tryghed, vægter unge studerende også muligheden for at få studiejobs højt. Fra 2021 til 2022 var der omkring 538 ledige studiejobs i Kolding, hvorfor Kolding scorer 9. pladsen på parametret ‘Studiejobs’.

For studerende er studiejobs både vigtige for at holde en sund økonomi, ligesom det også er vigtigt for den fremtidige karriere, da man således tidligt kan opnå erfaring og mulighed for at forme karrieren.

Ikke nok med at Kolding har gode muligheder for studiejobs, så tager Kolding også en 7. plads på karriere-parametret. Studerende kan derfor se frem til ikke blot at finde et godt studiejob, men også til faktisk at realisere fremtidens karrieredrømme.

Her er det da også glædeligt, at Kolding sikrer sig en 4. plads i ‘Faglighed’, så der er gode forudsætninger for, at man som studerende en solid viden med sig i bagagen, hvis man vælger Kolding som studieby.

De unge står overfor et svært valg

Det er en afgørende og svær beslutning for mange unge at skulle træffe valget af deres kommende studie og dermed også studieby. Der er mange forhold, der skal tages stilling til – lige fra adgangskrav og bolig til jobsikkerhed og netværk i byen.

studentum.dk arbejder dagligt med at hjælpe unge med at finde den rette uddannelse. Derfor har vi igen i år lavet undersøgelsen Årets Studieby 2022, der giver unge et overblik over de danske studiebyer, og hvad de hver især kan tilbyde de studerende.

-Hos studentum.dk er vi stolte over at kunne kåre Årets Studieby i Danmark for fjerde år i træk. Formålet har fra starten af været at hjælpe de unge videre i deres uddannelsesrejse. Aarhus og København står oftest alene på listen, når unge overvejer studieby, men Danmark har mange flere byer at byde på. Derfor har vi lavet et overblik, hvor unge kan blive klogere på, hvilke studiebyer der matcher netop deres behov. Det er nemlig ikke nødvendigvis de største byer, der viser sig at være det rigtige valg, som man også kan se i Årets Studieby 2022, fortæller Tine Dührr, Communications Manager på studentum.dk, i en pressemeddelelse.

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer 2022

  1. Aarhus
  2. Aalborg
  3. København
  4. Odense
  5. Esbjerg
  6. Herning
  7. Kolding
  8. Bornholm
  9. Horsens
  10. Vejle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel