Kolding Netavis

Kolding-dreng indtager kabaret

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Peter Beierholm er et kendt ansigt i Kolding. Nu kan han for første gang opleves på ”udebane.

59-årige Peter Beierholm er en erfaren skuespiller med 30-40 teateropsætninger i rygsækken. Ikke mindst fra festspillene i Kolding. Han er dog ikke den eneste koldingenser i forestillingen, da fem af de 11 medvirkende i forestillingen kommer fra Kolding. Det oplyser Teater Malstrøm i en pressemeddelelse.

Instruktøren på Liva Weel kabareten, Michael Hansen, har arbejdet sammen med Peter siden 2007 og fortæller:

– Peter er en fornøjelse at arbejde med, for han er på den ene side et legebarn, der spreder godt humør, men samtidig er han dybt professionel tilgang til skuespillet, og er meget skarp i det han laver. Han er en sand vidensbank om teater, og han ved, at man skal levere varen, når man går op på scenen.

Elsker kontakt med publikum

Peter betegner sig selv som ”sen starter, da jeg spillede fodbold”, og han stod for første gang på de skrå brædder i 1998, hvor svigerinden ringede for at fortælle, at de manglede én i en revy i Jelling. Efter det vidste Peter, at der ikke var nogen vej tilbage. Det var oplevelsen af at være sammen om at få det til at lykkes og at mærke publikums reaktion. Det gav Peter en rigtig god følelse, at han kunne nå ud til et publikum og få dem til at græde eller grine.

Det er siden blevet til en lang række forestillinger, først på amatørteatre og så under professionelle instruktører som Carsten Kiørbye Bertelsen og Christine Albrechtslund. På Dronning Dorthea Teatret fik Peter sin første hovedrolle i ”John Mogensen”, instrueret af Peter Milling, og han kom med i Festspillene ved Geografisk Have, bl.a. med Carsten Friis og Michael Hansen som instruktører.

Beier Band koncerter bliver udsolgt hurtigere end U2

Sammen med nogle rigtig gode venner startede Peter ”Beier Band”, som hvert år med enkelte undtagelser har lavet et juleshow på Den Engelske Pub ”You’ll never walk alone” i Kolding. Som Peter Beierholm siger med et glimt i øjet:

– Der er lynhurtigt udsolgt, hurtigere end til en U2 koncert. Måske med lidt færre billetter.

Beier Band har derudover spillet til en del arrangementer, bl.a. på Fænø, hvor det var Lis Sørensen, Frank Hvam og Beier Band. Peter tilføjer:

– Frank Hvam har faktisk været opvarmning for os en enkelt gang, men det skulle måske have været omvendt.

Sidste år holdt Beier Band afskedskoncert, og Peter vil ikke afsløre på nuværende tidspunkt om der er comeback planer for bandet.

Godt møde med Teater Malstrøm

Selv om Peter Beierholm har kendt instruktøren på Liva Weel kabareten i tolv år, er det første gang han medvirker på Teater Malstrøm, der med Kabaret Liva Weel og de andre er på sin 10. opsætning. Peter fortæller om oplevelsen hidtil:

– Det har været spændende at spille på ”udebane”, men jeg er blevet taget så godt i mod. Folkene på Malstrøm er så hjælpsomme og har styr på tingene. Det har som altid været en fornøjelse at arbejde sammen med Michael Hansen. Udover de mange seriøse roller han har instrueret mig i, var han faktisk den første, der fik mig til at optræde i høje hæle og dametøj.

Som det også fremgår af billederne fra forestillingen bliver Peter Beierholm igen udsat for lidt af hvert fra instruktørens side.

Publikum kan opleve Peter Beierholm og de ti andre medvirkende i Kabaret Liva Weel og de andre frem til 19. oktober i Det Bruunske Pakhus i Fredericia.

Fakta

• Kabaret Liva Weel og de andre opføres som serveringsteater med live sang og musik.

• Spilleperiode: 12. september – 19. oktober 2019. Torsdag – fredag – lørdag kl. 19.30

• Desuden spiller teatret en matiné-forestilling hver lørdag kl. 15.00, hvor der i forvejen kan bestilles kaffe, bolle og lagkage.

• Spillested: Det Bruunske Pakhus – Kirkestræde 3 – 7000 Fredericia

• Næste opsætning på Teater Malstrøm er Busters Verden, der spiller fra 20. november til 15. december.

• Billetter kan købes på Billetten.dk eller på deres fysiske salgssteder (Tøjhuset i Fredericia, Comwell Kolding Teater, Vejle Musikteater mv.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel