Kolding Netavis

Kolding byder på et kvart, halvt og helt GÅ-marathon

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

At gå er det nye sort. Det skyldes, at gang er en aktivitet, som stort set alle kan deltage i. Det eneste det kræver, er et par gode sko og tøj efter vejret.

Derfor har Bevæg dig for livet Kolding Kommune sat fokus på forskellige gåprojekter, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

I samarbejde med Bevæg dig for livet – Løb & Gang og DGI Sydøstjylland arrangeres en gåevent for motionister, der gerne vil gå et kvart, halvt eller helt marathon. Eventen foregår over fire dage; mandage og onsdage i uge 35 og 36. Der er start kl. 17.00 alle dage. Der gås 3 distancer hver gang, og hvilken distance man skal gå, afhænger af, hvilken marathondistance man vil gå.

Vil man gå et kvart marathon, kan man vælge, om man vil gå alle fire dage ved at gå 2,65 km ruten, eller deltage på 5,275 km ruten to af dagene. Vil man gå et halvt marathon, kan man vælge, om man vil gå 5,275 km ruten alle fire dage eller 10,55 km ruten to af dagene. Vil man derimod gå et helt marathon, skal man gå 10,55 km ruten alle fire dage.

Der gås i en ny by i Kolding Kommune hver gang. Den første mandag gås der i Sdr. Stenderup, den første onsdag gås der i Vamdrup, den sidste mandag i Christiansfeld og den sidste onsdag i Kolding. Gængerne deles ind i forskellige grupper efter tempo, hvor der er en gåvært, der går forrest i hver gruppe.

Der er tilmelding på DGIs hjemmeside, og prisen er 65 kr. for et kvart marathon, 75 kr. for et halvt marathon og 100 kr. for et helt marathon. Med i prisen er en Bevæg dig for livet rygsæk og et diplom. Følg linket: https://www.dgi.dk/loeb/arrangementer/202010064011

Her er datoerne for alle fire ture. Mandag d. 24. august kl. 17 i Sdr. Stenderup – onsdag d. 26. august kl. 17 i Vamdrup – mandag d. 31. august kl. 17 i Christiansfeld – onsdag d. 2. september kl. 17 i Kolding.

Andre kommende gåbegivenheder i Kolding

Bevæg dig for livet Kolding Kommune har flere gåarrangementer i støbeskeen.

Søndag d. 30. august kl. 10 inviterer borgmester Jørn Pedersen alle fædre og sønner på en gåtur. Borgmesteren er ambassadør og går forrest denne forårsformiddag sammen med sin yngste søn. Mødested er ved Rådhuspladsen, og ruten vil være på cirka 10 km. Begivenheden kræver ikke tilmelding.

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark. Det markerer Bevæg dig for livet Kolding Kommune ved at arrangere en gåtur fra Kolding til Haderslev med pitstop i Christiansfeld søndag den 13. september. Hele gåturen er ca. 30 km, men der er mulighed for at stå af og på ruten undervejs. Start ved Banegårdspladsen 1, 6000 Kolding, kl. 9. Gåturen kræver ikke tilmelding.

Du kan læse mere om og holde dig opdateret på alle ovenstående begivenheder på Facebooksiden ”Bevæg dig for livet – Kolding Kommune”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel