Kolding Netavis

Klovneløbet i Kolding udsættes

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Klovneløbet i Kolding, som efter planen skulle have været afviklet søndag den 7. juni, bliver udsat.

I disse corona-tider er det ikke forsvarligt at gennemføre løbet med ca. 300 deltagere, selv om det foregår i det fri. Det kan ikke undgås – især i forbindelse med starten ved Kulturhuset på Levisonsvej – at de mange deltagere kommer i tæt kontakt med hinanden, og der kan under ingen omstændigheder være to meter mellem løberne.

– Vi efterkommer naturligvis de henstillinger, der kommer fra sundhedsmyndighederne. Derfor aflysningen den 7. juni, men vi håber, at løbet så til gengæld kan afvikles til efteråret – enten i september eller oktober, siger formand for Hospitalsklovne Trekantsområdet, Geert Madsen, der står med hovedansvaret for løbets afvikling.

– Det er vores opfattelse, at deltagerne i Klovneløbet ikke går så højt op i, hvornår løbet afvikles, men at de deltager for at støtte det gode formål med at skaffe penge til klovnetimer på børneafdelingen på Kolding Sygehus. Det er grunden til, at vi ikke aflyser, men forsøger at flytte afviklingen til senere på året.

På landsplan gav Klovneløbet i fjor en indtægt på 1,5 millioner kroner til landsforeningen Danske Hospitalsklovne, så det vil være et stort økonomisk tab, hvis alle løb aflyses. Derfor forsøger Hospitalsklovne Trekantsområdet at flytte løbet i stedet for at aflyse.

– Så snart vi ved noget mere konkret om en eventuel ny dato for vores løb, skal vi nok melde ud på vores hjemmeside. Til de, der allerede har tilmeldt sig løbet den 7. juni, kan vi oplyse, at det er muligt at få deltagergebyret tilbage oplyser Danske Hospitalsklovne, der står for det økonomiske, tilføjer Geert Madsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel