Kolding Netavis

Klovneløbet aflyst

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Klovneløbet 2020 i Kolding er blevet aflyst.

Efter den oprindelige plan skulle løbet være afviklet søndag den 7. juni, men blev på grund af Covid 19 udsat til søndag den 27. september. De gældende regler om, hvor mange personer, der må samles, gør det imidlertid ikke forsvarligt at samle de omkring 300 deltagere.

Der er flere grunde til, at bestyrelsen for Hospitalsklovne Trekanten, som står bag løbet sammen med Kulturhuset på Levisionsvej og Kolding Motion, har truffet beslutningen om at aflyse løbet. I start- og målområdet ved Kulturhuset er der ikke så god plads, at der kan være behørig afstand mellem deltagere. Og samtidig skal der i den grad tages hensyn til Kulturhusets brugere, som fungerer som hjælpere under løbet.

– Vi har gjort mange overvejelser omkring et ja eller nej til at afvikle løbet, bl.a. at have flere starter på samme dag, så deltagerne kunne vælge at starte f.eks. kl. 10 eller kl. 13. Det vil imidlertid ikke løse problemet med den manglende plads i start- og målområdet, når vi regner med ca. 300 deltagere mod 274 i fjor, så vi lader sikkerheden bestemme, og dermed blev det et ja til en aflysning, siger formand for Hospitalsklovne Trekantsområdet, Geert Madsen, i en pressemeddelelse.

Hele overskuddet fra Klovneløbet i Kolding skulle være sendt videre til Danske Hospitalsklovne til brug på børneafdelingen i Kolding. Den lokale klovneforening vil nu undersøge muligheden for at skaffe et tilsvarende beløb – 15.000 – 20.000 kroner – så de manglende penge fra løbet ikke får indflydelse på de lokale aktiviteter.

Alle, der er tilmeldt sig Klovneløbet i Kolding, vil få en mail med besked om, at de kan få deres startgebyr refunderet eller donere gebyret til klovneforeningens arbejde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel