Kolding Netavis

KIF-stjerne stopper efter 16 sæsoner

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Simon Wedege Petersen/Wikipedia.

Efter 16 sæsoner siger han farvel til klubben i Kolding.

Bo Spellerberg siger farvel til KIF Kolding. Det er blevet til 16 sæsoner fra sommeren 2002 til 2018. Her er det blevet til ni DM-finaler. De seks endte med DM-guld, tre endte med DM-sølv. Bo Spellerberg har desuden været i fire pokalfinaler – alle endte med guld til KIF, skriver klubben i en pressemeddelelse.

I 14 af de 16 sæsoner har Bo og KIF spillet europæisk håndbold. Ti sæsoner i Champions League. Én gang – i 2003 – var KIF i kvartfinalen i Champions League, otte gange var holdet med Bo på banen i 1/8-finalen i den fornemste klubturnering. To gange har KIF og Bo været i pokalvindernes Europa Cup og to gange i EHF Cup’en – med en kvartfinale i begge turneringer som bedste resultat.

Bo Spellerberg har også spillet 245 landskampe.

Ny karriere i Schweiz

Nu runder Bo Spellerberg så karrieren af med et udlandseventyr i alpelandet Schweiz.

– Jeg har hele tiden forestillet mig at skulle slutte af i KIF og aldrig overvejet at spille for en anden dansk klub. Så jeg havde egentligt regnet med at slutte af i KIF. Samtidigt har der nu altid været noget af mig der har tænkt at det kunne være sjovt at prøve et par år i et land med høje bjerge. Der har dog været langt fra tanke til handling. Der har skulle noget ekstraordinært til for at forlade KIF, et sted der har givet mig så mange oplevelser og fornøjelser. Først og fremmest venter der nu en kæmpe udfordring i Otmar st. gallen. Så det bliver en kæmpe opgave og der bliver mange nye ting at forholde sig i den nye liga og holdkolleger, siger Bo Spellerberg i pressemeddelelsen og fortsætter:

– Forhåbentlig en opgave der ikke bliver alt for stor. Samtidigt står KIF også overfor en genopbygning med et lidt lavere ambitions niveau efter en svær periode. I forbindelse med vi blev til København flyttede jeg med og nu er det så retur igen. En fuldt forståelig beslutning, men også en lille træningsmæssig udfordring for mig med 230 km til træning. I en alder af snart 39 år og en dertil spændende udfordring så tippede det i denne omgang til Schweiz fordel – i hvert fald i to år, så er jeg klar til at komme hjem og spille CL, slutter Bo Spellerberg.

Til efteråret starter nye oplevelser for Bo Spellerberg i den schweiziske liga.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *