Kolding Netavis

Jobcentre går sammen for at hjælpe virksomheder

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Står din virksomhed og skal bruge nye medarbejdere? Så start med at gå ind på Job7.dk, og se hvad de syv jobcentre i trekantsområdet kan gøre for dig.

En relancering af Job7.dk’s hjemmeside gør det nemmere for virksomheder i trekantområdet at få hjælp til at rekruttere og opkvalificere nye medarbejdere.

Hjemmesiden drives af Jobcentrene i Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle.

Under betegnelsen “Job7.dk“, samarbejder de på tværs af kommunegrænser. Samarbejdet blev etableret i 2016 med det mål at sikre fremdriften for erhvervslivet i hele området.

Konkret betyder det bl.a., at du kun behøver henvende dig i et jobcenter for at søge arbejdskraft i alle syv kommuner. Findes den ønskede arbejdskraft ikke, udvikler de syv jobcentre, i samarbejde med din virksomhed og din branche, opkvalificeringsprojekter for ledige, så din virksomhed sikres kvalificeret arbejdskraft.

Og netop opkvalificeringsprojekterne har OTV Plast i Vejen gode erfaringer med. Her er 31 årige Gita nu fastansat efter at have gennemført et Job7-forløb. Det kom i stand på baggrund af en mangel på kvalificeret arbejdskraft inden for industrien. Efter forløbet matchede Gitas lokale jobcenter hende med OTV, der søgte unge til en uddannelse som industritekniker.

Det gjorde jobcenteret både fordi virksomheden manglede kvalificeret arbejdskraft, og fordi OTV er klar til at tage del i den samfundsopgave det er, at uddanne de kommende generationer.

-Vi tager gerne et samfundsmæssigt medansvar, og de senere år har vi derfor uddannet arbejdskraft. Med Job7-samarbejdet og det lokale Jobcenter i ryggen er det blevet lidt lettere, fortæller direktør Henrik Jylov i en pressemeddelelse.

På den nye udgave af Job7.dk kan virksomheder blive klogere på de forskellige services, jobcentrene i fællesskab kan tilbyde. Derudover kan virksomhederne se nærmere på nogle af de gode historier, som er skabt gennem samarbejdet.

Fakta

Job7 er et tværkommunalt samarbejde mellem Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle jobcentre.

Siden 2016 har Job7 i samarbejde men virksomheder og uddannelsesinstitutioner gennemført 6-8 opkvalificeringsforløb om året, målrettet områder med mangel på arbejdskrat.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel