Kolding Netavis

Jens og Nicolai løber 380 kilometer for psykisk sygdom

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jens Christian Sørensen og Nicolai Fabian Vording har i lang tid trænet op til at løbe fra Sydjylland til Nordjylland på ni dage. Nu er det nu. Privatfoto.

I dag, fredag, snører Jens Christian Sørensen og Nicolai Fabian Vording løbeskoene og begiver sig ud på hele ni maraton i den gode sags tjeneste. Venneparret samler ind til Psykiatrifondens arbejde, og startskuddet lyder fra grænsebyen Padborg. Lørdag ender de i Kolding.

Ni dage, ni maraton og helt præcist 379,8 kilometer.

Sådan ser noget af sommeren ud for de to aarhusianske venner, Jens Christian og Nicolai, som har sat sig for at samle penge ind til Psykiatrifonden og dermed støtte op om psykisk sygdom

Det store event indledes med tre etaper i det sydjyske, og der er afgang fra Padborg fredag den 28. juni kl. 10. Første etape ender lige før Hoptrup, anden etape går mod Kolding, og tredje etape foregår hovedsageligt også i det sydjyske landskab, men slutter i Horsens.

En meningsfuld kombination

At de to kammerater har valgt at kombinere løb og et fokus på psykisk sygdom er ikke tilfældigt.

-Vi synes, at psykisk sygdom er enormt vigtigt, og vi har begge haft det tæt på. Derfor var det også oplagt for os at samle penge ind til Psykiatrifondens arbejde for at bekæmpe psykisk sygdom og for at få en bedre psykiatri, fortæller Nicolai Fabian Vording i en pressemeddelelse.

Makkerparret mødte hinanden på Brøruphus Efterskole og har lige siden holdt af at være fælles om at dyrke motion, men også at udfordre hinanden.

-Vi elsker begge at dyrke motion, og vi synes, det er sjovt at være sammen om det. Det er jo en god måde at holde motivationen kørende på, og det er nemmere og sjovere at holde sig i gang, når man deler det med en eller andre, fortæller Nicolai Fabian Vording, mens Jens Christian Sørensen tilføjer:

-Det her projekt vil helt sikkert rykke nogle personlige grænser, og på samme tid er vi med til at gøre en forskel, og det er bare megafedt.

Åben invitation

Drengenes projekt går under navnet Fra Grænsen til Grenen – Fælles motion, fælles mission, og de inviterer alle, der har tid og lyst, til at gøre dem selskab og løbe med dem på selvvalgte dele af turen.

-Det ville kun være fedt, hvis folk ville støtte op om projektet, og det gælder jo både det at bidrage til indsamlingen, men også at tage løbeskoene på og løbe med, så vi også kan skabe et fokus på det fællesskab, der kan være omkring løb, siger Jens Christian Sørensen.

Niende og sidste etape slutter på Danmarks nordligste punkt, nemlig Grenen i Skagen, hvor kammeraterne runder af med tre kilometers løb i sandet. Derudover skal de forbi Ejer Bavnehøj, der byder på noget af landets mest kuperede terræn.

Etaperne

Etape 1 d. 28/6: Fra Oksevej 38, 6330 Padborg til Hoptrup Hovedgade 116, 6100 Haderslev
Etape 2 d. 29/6: Til Vejlevej 364, 6000 Kolding
Etape 3 d. 30/6: Til Vejlevej 166, 8700 Horsens
Etape 4 d. 1/7: Til Stillingvej 427, 8462 Aarhus
Etape 5 d. 2/7: Til Hadsundvej 211, 8930 Randers
Etape 6 d. 3/7: Til Fruerlundvej 1A, 9560 Hadsund
Etape 7 d. 4/7: Til Strandvejen 338, 9340 Asaa
Etape 8 d. 5/7: Til Skagensvej 164, 9900 Frederikshavn
Etape 9 d. 6/7: Til Grenen, Skagen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel