Kolding Netavis

Jazz ved Søen: Fire koncerter og gratis adgang

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Jazzband Kolding. Pressefoto.

Jazzfestivalen kører fra klokken 10 til 17.

“Jazz ved Søen” har været en tilbagevendende begivenhed ved Slotssøen i Kolding siden 2015. En endagsfestival med varieret jazzmusik arrangeret i samarbejde med Jazzband Kolding, Jazz i Trekanten og Slotssøbadet. Med opbakning fra sponsorer er det igen i år muligt, at tilbyde publikum fire koncerter, – og så med gratis adgang.

Koncertprogrammet er tilrettelagt med fire koncerter af en times varighed. koncerterne byder på forskellige stilarter, f.eks. bigband, traditionel jazz, swing ensembler og kompositions jazz mv.og med præsentation af solister og sangere.

Gennem tiderne har der deltaget internationalt kendte navne som bl.a Benjamin Koppel, Lennart Ginman, Malene Kjærgård, Michael Blicher, Mads Mathias. Dels har de spillet med egne grupper, og dels som sollister sammen med Jazzband Kolding.

JazzBand Kolding
Jazzband Kolding. Pressefoto.

Dette års musikprogram åbnes klokken 11 med “Jazzband Kolding”, et af trekantens bedste bigbands under ledelse af Anders Kjerkegaard. De sørger for ”Real Big Band Sound” og et repertoire med blanding af populære jazzevergreens og medrivende swingmelodier.

Klokken 12.30 spiller bassisten Morten Østergaard Larsen, udgået fra fra Kolding Musikskole nu bosiddende i Berlin. Morten kommer med sin “Berlin Trio”. Med sig har de trompetisten Thomas Fryland som solist. Thomas Fryland har haft en betydelig karriere, hvor hans første album udkom i 1993. Fra 1998 til 2005 var han medlem af DR Big Band.

Vestre Jazzvaerk
Vestre Jazzværk. Pressefoto.

“Vestre Jazzværk” spiller klokken 14.15, et godt bekendtskab man altid ser frem til, altid med godt humør og god traditionel jazz.

“Odd Pocket” slutter festivalen af klokken 16. “Odd Pocket” er en up-and-coming Aarhus-baseret kvintet, som giver den nysgerrige lytter en befriende og eftertænksom oplevelse, igennem udforskende og energisk original-musik, der bevæger sig i genren fusion/moderne jazz, og gør dette med en levende og dynamisk tilgang til sammenspil/improvisation.

Pladsen åbnes lørdag den 27. august klokken 10. Vil man reservere en plads, tilbyder Slotssøbadet en menu og tilhørende plads. Eller tag picnic kurven med og nyd dagen. Og i tilfælde af bygevejr, vil der være teltpavilloner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel