Kolding Netavis

Israelsk jazzkomet lander på Godset

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Pressefoto.

Verden er en smeltedigel af kulturer og musik.

Det kan publikum opleve på Godset lørdag den 11. februar, hvor Jazz6000 som en del af årets Vinterjazzfestival 2023 præsenterer den internationalt anerkendte jazzstjerne Itamar Borochov.

Itamar Borochov er en verdenskendt trompetist, der er født og opvokset i Jaffa i Israel. Ligesom mange andre jødiske jazzmusikere emigrerede han dog sidenhen til Brooklyn i USA.

Musikken er en hybrid, der bygger bro mellem den jødiske jazztradition, den mellemøstlige og nordafrikanske musik og hans nye hjemsted i New York. Som barn af mange kulturer har han skabt sin helt egen smukke og udtryksfulde form for moderne jazz. Koncerten byder på en multikulturel og livsbekræftende tour de force med afstikkere til det bedste fra hans seneste fire albums.

Det er musik, der emmer af medrivende, lyriske og eksotiske lydlandskaber, som man kender dem fra jazzens allerstørste legender som fx Miles Davis og John Coltrane.

Itamar Borochov har turneret i det meste af verden og spillet på nogle af verdens allerstørste jazzscener, fx Blue Note og Ronnie Scott’s Jazzclub. I 2020 modtog han den prestigefulde europæiske pris ”Rising Star Award.

Billetter købes på www.jazz6000.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel