Kolding Netavis

Informationsaften om børn med angst og skolefravær

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Aftenen foregår i Sct. Jørgens Gård.

Angstforeningen inviterer igen til Angstaften med psykoterapeut Lene Brøndum Madsen, som
er specialist i behandling af angst. Aftenen har fokus på børn og unge og skolefravær og er for alle interesserede – forældre og fagfolk.

-Coronaen og nu også krigen i Ukraine har gjort angsten værre hos mange og efterspørgslen på hjælp og terapi er større end nogensinde, fortæller Lene Brøndum Madsen, som lige nu har flere måneders ventetid i sin praksis i Kolding.

Lukas Enemark, en af Lenes tidligere klienter, fortæller sin historie om invaliderende angst og fravær i skolen gennem flere år og om vejen helt fri af angsten. Lukas er nu souschef i en tøjforretning i Fredericia og under uddannelse som psykoterapeut – han vil hjælpe andre fri af angsten.

Den mest almindelige lidelse i Danmark

400.000 børn og voksne i Danmark lider lige nu af angst i en grad, så det begrænser deres livskvalitet og ofte også evnen til at gå på arbejde, i skole eller tage en uddannelse. Angst koster årligt det danske samfund op mod 10 mia. kroner og er hyppigste årsag til førtidspensionering – således tilkendes flere pension på grund af angst end samtlige lidelser i bevægeapparatet tilsammen.

-Angst er den mest almindelige psykiske lidelse i Danmark. Hvert 5. menneske i Danmark vil i løbet af en livstid blive ramt af angst, og det er således dobbelt så almindeligt at lide af angst som at være deprimeret. Når mennesker rammes af angst, så lider også de pårørende, fordi angsten ofte fører til isolation for den ramte. Vi kender allesammen nogen, som kender angsten, men på trods af dette, så er angst stadig ikke noget, vi taler ret meget med hinanden om, men det gør vi altså på vores informationsaftener om angst, forklarer Lene Brøndum Madsen.

Kom hvis du har et barn, som ikke går i skole, hvis du selv eller én af dine pårørende har panikangst, social angst, eller tvangshandlinger eller -tanker. Hvis du undgår familiesammenkomster og andre begivenheder hvor der er mange mennesker, fordi du får det dårligt. Hvis du er droppet ud af uddannelsen, fordi du har eksamensangst, hvis du konstant er optaget af og angst for, at du fejler noget alvorligt. Hvis du får hjertebanken, kvalme og ryster og sveder ved præsentationsrunder, har panikanfald i supermarkedet, toget eller bussen, så du må skynde dig ud, eller du slet ikke kommer der, hvor der er andre mennesker. Hvis familien må køre hele vejen til Italien eller Spanien på ferie, fordi du ikke kan overskue flyveturen. Hvis du har så megen uro i kroppen og så mange bekymrende tanker i hovedet, at du aldrig sidder stille, men altid er i gang. Eller hvis du har en fobi, så du ikke kan køre på motorvejen, over broer, tage elevatoren eller er rædselsslagen for at møde en edderkop, en slange, en mus eller en bi.

Angst kan behandles

Kom og hør hvad angst er, og hvad hjælpen kan være, så du og dine kan få roen og livskvaliteten tilbage.

Pårørende og mennesker som arbejder med angstramte får gode råd til, hvordan de bedst hjælper et menneske med angst.

Det er gratis at deltage i aftenen – men tilmelding nødvendig på mail til: in**@le**********.dk .

Infoaftenen foregår onsdag den 6. april klokken 19-21 i Sct. Jørgens Gård i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel