Ildsjælen Betty fylder 90: Fejret med surpriseparty

Fredag 11. Oktober 2019 18:28 728
-Jeg har altid haft stor interesse i at hjælpe andre. Den tid, jeg fik tilovers, da jeg stoppede som hjemmehjælper valgte jeg derfor at alle bruge som frivillig på at hjælpe andre, fortæller Betty Margrethe Lund Toft, hvis hjerte banker for at hjælpe andre. Pressefoto. -Jeg har altid haft stor interesse i at hjælpe andre. Den tid, jeg fik tilovers, da jeg stoppede som hjemmehjælper valgte jeg derfor at alle bruge som frivillig på at hjælpe andre, fortæller Betty Margrethe Lund Toft, hvis hjerte banker for at hjælpe andre. Pressefoto.

Betty Margrethe Lund Toft er kendt blandt mange i Kolding som en livlig kvinde, der bidrager med en hjælpende hånd og et positivt humør, hvor hun kan. Søndag den 13. oktober fylder hun 90 og blev onsdag fejret med surpriseparty hos Vonsildhave Plejecenter i Vonsild, hvor hun har været frivillig i 30 år.

Der er mange af Koldings ældre, som er taknemmelige for 90-årige Betty Margrethe Lund Tofts arbejde. Hun har et stort hjerte og er trods sin alder stadig meget aktiv. Blandt andet har hun lige købt ny bil og bruger ofte sine fredage på at nyde en jordbær-øl med andre frivillige på den lokale engelske pub i Kolding.

Næsten dagligt hjælper hun til på Vonsildhave Plejecenter, der drives i et partnerskab mellem Kolding kommune og plejevirksomheden Attendo. Her er hun blandt andet kasserer, kører andre frivillige, henter plejecenterets spilledame til sangeftermiddag og deltager i bankospil. Siden Betty Toft gik på efterløn i 1990 har hun nemlig brugt rigtig mange timer som frivillig på plejecenteret.

- Jeg har altid haft stor interesse i at hjælpe andre. Den tid, jeg fik tilovers, da jeg stoppede som hjemmehjælper valgte jeg derfor at alle bruge som frivillig på at hjælpe andre, fortæller Betty Margrethe Lund Toft i en pressemeddelelse.

Hun nyder at være sammen med andre mennesker og brænder for at gøre en forskel.

Netop samværet og fællesskabet er vigtigt for Betty Toft, der udover det frivillige arbejde hos Vonsildhave Plejecenter også hjælper til på Midtgaarden Cafeteria hver fredag, hvor hun serverer mad for besøgende pensionister.

En éner i sin bedste alder

Bettys ønske om at hjælpe andre er værdsat af mange. Blandt andet er virksomhedschef Ditte Korsager fra Vonsildhave Plejecenter utrolig glad for Bettys gode humør og altid hjælpende tilgang, som hun møder ind med, når hun kommer på plejecenteret.

- Betty er en éner i sin bedste alder. Der er mange på plejecenteret, der er samme alder som hende, hvor hun formår at skabe livsglæde for dem, hvilket smitter af på resten af medarbejderne. Og trods ryggen er lidt slidt, så er der intet, der forhindrer hende i at tage en ekstra tørn, hvis det er for beboernes bedste. Derfor besluttede vi at holde surprise-party med kagedame, kaffe og en lille skarp for at takke for alt det gode, hun gør for plejecenteret, smiler Ditte Korsager.

Hjemmehjælper ved et tilfælde

Først sent i livet blev Betty Toft opmærksom på sit drive for at hjælpe andre mennesker. I mange år drev hun sammen med sin mand et landbrug, hvor deres fem børn også voksede op. Efter mange år som husmor på gården kunne hun i forbindelse med en ulykke ikke længere varetage landbrugsarbejdet. I 1978 blev hun derfor som 41-årig henvist til at tage et job som hjemmehjælper af kommunen. Et job hun blev meget glad for. Det var nemlig en tid, hvor hjemmehjælperen havde faste, få familier at varetage gøremål for.

- Jeg blev utroligt glad for at arbejde med mennesker og hjælpe andre. I min tid som hjemmehjælper havde jeg tre familier, hvor jeg skulle hjælpe med blandt andet at lave mad. Jeg var hjemmehjælper, indtil jeg som 60-årig gik på efterløn i 1990, fortæller Betty Toft.

Efterfølgende brugte hun sammen med sin mand gennem 53 år meget af tiden på rejser til blandt andet Zimbabwe og Jugoslavien samt på de frivillige jobs. Bettys mand døde i 2001, men siden har hun holdt sine rejser vedlige sammen med tre andre venner og bibeholdt de frivillige jobs.

Mødes hvert år med den store familie

Det er Betty Toft, der tager initiativet, når hele familien på 40-50 mennesker skal samles én gang om året. Udover sine fem børn har hun 12 børnebørn og 17 oldebørn, hvis liv hun nøje følger med i.

Når hendes 90 års fødselsdag skal fejres på søndag, bliver de i alt 70 mennesker.

Tags