Kolding Netavis

Designer forvandler vandtårn til liebhaverboliger

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Der er store planer for det gamle udtjente vandtårn på Sjællandsvej i Kolding. Kunstner og designer Christina Hembo vil ombygge tårnet og lave to specialdesignede høj-villaer.

Det er et projekt, der ikke er set magen til, oplyser Kolding Kommune.

Designer Christina Hembo har længe været på jagt efter en mulighed, der kan leve op til hendes image og kvalitet inden for design. Og det har hun nu fundet i Kolding.

– Christina vil personligt designe bygningen, lejlighederne, og deres indre med unikaer, såsom specielle håndvaske, møbler med mere. Altså en komplet design-oplevelse fra top til tå, hvor kun de bedste materialer og lækreste detaljer får adgang, og indrettet så beboerne får det optimale ud af den flotte udsigt, fortæller Claus Hembo, der er administrerende direktør i Christina Jewelry & Watches, men også er direktør i parrets ejendomsselskab, CHRISTINA Properties, der kommer til at stå for projektet.

De to kommende ejere af højvillaerne i CHRISTINA Tower får 340 kvadratmeter bolig, og 170 kvadratmeter terrasser 86 meter over vandoverfladen, så det vil give de nye beboere en unik 360 graders udsigt over Marielundskoven og Kolding Fjord.

Ikonisk silhouet bevares

Planerne parret indtil nu har fremlagt for Kolding Kommune, går ud på at forvandle det eksisterende vandtårn. Dog bevares den ikoniske silhouet, som i mange år har været et pejlemærke i Kolding. Og det vækker begejstring hos Koldings stadsarkitekt.

– Den oprindelige arkitektur bevares, og det er jo et ønskescenarie. Vandtårnet er et ikon i Kolding, og med de skitseforslag jeg har set, vil man med enkle indgreb sikre den stilrene identitet. Det tegner som et meget spændende projekt, siger stadsarkitekt Michael Pagaard Madsen.

– Jeg har længe ønsket, at designe et ”landmark”, en bygning alle kender. En der udstråler originalitet, design og kunst i et og samme værk. Jeg så muligheden i Kolding, som jeg synes er en fantastisk spændende by at udføre min vision i, fordi byen er så fokuseret på og interesseret i design og kunst. Jeg kontaktede borgmester Jørn Pedersen med min vision, og jeg må sige, at jeg er blæst helt bagover af Kolding Kommunes politikere og embedsværk. WOW – sikke en modtagelse, som jeg er meget taknemmelig og ydmyg over. Jeg er så fuld af energi og spænding til den uhyre spændende proces, de kommende år vil byde på, fortæller Christina Hembo.

Det ligger endnu ikke fast hvad prisen bliver for de to liebhaverboliger, som får både privat garageanlæg, have og vinkælder tilknyttet. Interesserede købere kan kontakte Christina Hembo for en personlig gennemgang af projektet, og de individuelle muligheder hun tilbyder købere.

– Det er et projekt, som passer rigtig godt ind i Koldings designvision, og som man ellers kun ser i storbyer ude i verden. Så store eksklusive projekter ser vi ikke hver dag. Og vi er stolte over, at en designer som Christina vælger at placere sit landmark i en designkommune som Kolding, siger borgmester, Jørn Pedersen (V).

Se billederne nedenunder…

Video: Elo Christoffersen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel