Kolding Netavis

Huskøbere vælger Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Antallet af hushandler i Kolding Kommune er ifølge boligsiden.dk steget med 18% det seneste år. Det er en indikation på, at Kolding vælges til som bosætningskommune.

Der er godt gang i hussalget i Kolding Kommune. En opgørelse fra boligsiden.dk viser, at der bliver solgt flere villaer og rækkehuse i kommunen år end sidste år. I tredje kvartal i 2019 blev der solgt 234 villaer og rækkehuse i Kolding Kommune. I tredje kvartal i år blev der solgt 276. Det er hele 18% flere hushandler i samme kvartal i 2020, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Den store efterspørgsel får huspriserne til at stige. I øjeblikket stiger de mere i Kolding end i Vejle. I juli sidste år lå huspriserne pr. m2. stort set ens i de to nabokommuner på ca. 12.000 kr. pr. m2. Ved udgangen af september i år var huspriserne i Vejle steget til et gennemsnit på ca. 12.800 kr. pr. m2, mens huspriserne i Kolding ligger på et gennemsnit på ca. 13.250 kr. pr. m2.

– Det er et virkelig godt tegn for Kolding Kommunes udvikling, at det går så godt med at sælge huse. Det viser, at Kolding bliver valgt til som bosætningskommune. Man køber et hus for at slå sig ned. Stigningen i salget tyder på, at flere får øjnene op for de fordele, der er ved at bo i Kolding. Her er bl.a. rigtigt mange jobs, og man kan nå hele 525.000 arbejdspladser fra sit hjem i Kolding Kommune inden for en times kørsel mod nord, syd, øst og vest, pointerer borgmester Jørn Pedersen (V).

Hos ejendomsmæglerkæden Danbolig i Kolding er der begejstring over den fart, der er på hussalget.

– Vi løber rigtig stærkt for tiden. Vi oplever stor efterspørgsel på boliger i Kolding. I september solgte vi endda halvdelen af boligerne til udbudsprisen eller over, og vi ser flere boliger, der bliver solgt på få uger. Det er et tydelig tegn på, at det er sælgers marked. Vores kolleger har også travlt, for udbuddet af boliger i Kolding er markant lavere end for bare et halvt år siden, fortæller Jens Ehmsen, der er ejendomsmægler MDE hos Danbolig i Kolding.

Gode muligheder for at bygge selv

Der bliver også solgt byggegrunde i Kolding Kommune. Boligsiden.dk har opgjort, at der er solgt 32 private byggegrunde i kommunen de tre første kvartaler af 2020, mens der er solgt 12 kommunale byggegrunde i samme periode.

Ifølge boligsiden.dk er der primo november 119 helårsbyggegrunde til salg i Kolding Kommune, som er udbudt af private firmaer. Heraf ligger 48 byggegrunde i 6000 Kolding. Det dækker også populære nybyggerområder som Dalby, Vonsild, Drejens og Nr. Bjert. Derudover er der bl.a. private grunde til salg i populære landsbyer som Almind (17 stk.), V. Nebel (14 stk.), Bjert (9 stk.), Sjølund (9 stk.), Jordrup (7 stk.) og Vamdrup (6 stk.).

Byrådet har de seneste år arbejdet efter den strategi, at private firmaer får mulighed for at udbyde byggegrunde i og tæt på Kolding, mens kommunen sørger for, at der også er byggegrunde til rådighed i centerbyer og landsbyer.

Kolding Kommune har pr. 1. november sammenlagt 50 ledige byggegrunde i Ødis, Christiansfeld, Lunderskov, Sdr. Bjert, Hejlsminde, Jordrup, Viuf og Vamdrup. Der er flere kommunale byggegrunde på vej i 2021. Hvor det bliver, bliver afgjort i løbet af de kommende måneder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel