Kolding Netavis

Hovedløs kørsel kostede mere end en podieplads

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Lukas Staub. Foto: Kim Gripping.

En vanvittig påkørsel satte en stopper for en utroligt velkørende Lukas Staub i 1600 Challenge-klassen ved Sommerløbet på Ring Djursland. Racerkøreren fra Kolding er klar til kamp igen ved Night Race på Padborg Park.

Der var masser af fart i Lukas Staub fra Kolding og Dankemi Racing’s Suzuki Swift på Ring Djursland. Efter at have været femtehurtigst i tidtagningen kørte den hurtige koldingenser sig frem til tredjepladsen i det første heat. Fra sjette startplacering i andet heat kørte han sig frem til endnu en tredjeplads, og så var udgangspunktet for et godt resultat i finaleheatet på plads:

-Det var to gode heat, hvor jeg havde masser af fart i bilen – især i andet heat, hvor jeg også satte hurtigste omgangstid. Bilen passede mig virkelig godt, så der var lagt i ovnen til et sidste heat med fuld fart på, fortæller Lukas Staub.

Og farten var bestemt også til stede. Allerede efter første omgang var Lukas atter blandt de tre forreste biler, og en hård kamp om placeringerne blev indledt. Hen mod løbets slutning var Lukas med helt fremme og tog føringen, men det varede ikke længe:

-Jeg blev først sat på tværs i Depotsvinget, men der fik jeg rettet op og holdt mig foran. Nede i skoven, hvor vi kommer rundt med relativt høj fart, kører vi tre biler ved siden af hinanden. Lige pludselig bliver jeg vendt rundt og sendt direkte ind i en betonvæg med 110 kilometer i timen, siger Lukas Staub, som pådrog sig en hjernerystelse og stærke nakkesmerter efter ulykken.

Lukas Staub 02
En vanvittig påkørsel satte en stopper for en utroligt velkørende Lukas Staub. Foto: Kim Gripping.

At afkørslen var forårsaget af den konkurrent, som kørte på venstre side af Lukas, kan ingen være i tvivl om. Til gengæld undrer Kolding-køreren sig over hvordan en sådan opførsel kan være acceptabel i dansk motorsport:

-Der er ingen undskyldning for at køre en konkurrent af banen på den måde. Enten er han ude af stand til at styre bilen, eller også er han komplet ligeglad med andres liv og førlighed. Begge muligheder burde have store konsekvenser – men han fik da en fin pokal mens jeg lå i en ambulance på vej til Skejby, siger Lukas Staub, som kun ser én vej – og det er fremad:

-Jeg gider ikke bruge mere tid på at være frustreret over det. Bilen bliver køreklar igen til Night Race på Padborg Park, og så skal vi ned og give den fuld gas. Vi har en god placering i mesterskabet, som gerne skal forbedres – og det glæder jeg mig til, slutter Lukas Staub.

Night Race køres på Padborg Park den 9-10. september.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel