Kolding Netavis

Hoteldirektør: Rekord-månederne står i kø, men hænderne mangler

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Hoteldirektør Peder J. Madsen, Hotel Koldingfjord. Foto: BlumePress (Arkivfoto)

Brancheforeningen HORESTA har netop kunne fortælle, at maj måned slog alle rekorder for hotelovernatninger i Danmark.

-Det er fantastisk at være godt i gang igen, men vi mangler de rigtige hænder til at hjælpe med at betjene de mange gæster, fortæller hoteldirektør Peder J. Madsen, Hotel Koldingfjord, i en pressemeddelelse.

Og man kan spørge om det ikke bare er den samme klagesang som man tidligere har hørt fra hotel- og restaurationsbranchen?

-Jo, muligvis men der er fortsat brug for at Regeringen sammen med arbejdsmarkedsparter tager et alvorligt ansvar, der sikrer medarbejdere her og nu til de mange ledige stillinger, samt faglærte tjenere, kokke og receptionister til fremtidens forventningsfulde gæster, forklarer hoteldirektøren.

Mange unge mennesker har dog fundet vej ind i hotel- og restaurationsbranchen. På Hotel Koldingfjord møder man bl.a. 24-årige Mads Bøndergaard, der hver dag tager ansvar i køkkenet og som bl.a. har engageret sig i sikring af trivsel blandt hotellets elever. Mads er bl.a. tillidsmand og deltager i HORESTA og 3F’s fælles Hospitality Career-projekt, der har til hensigt at tiltrække flere unge talenter til hotel- og restauranterhvervets uddannelser, og derefter er fokus ligeledes på at mindske frafaldet på uddannelserne.

-Det er projekter som Hospitality Career vi skal støtte og udvikle, men vi skal samtidig kigge indad i branchen og se på hvordan vi kan udvikle og tilpasse hverdagen til årgang 2022. Vi skal sikre flere fuldtidsstillinger gennem jobs på tværs af afdelinger, vi skal arbejde med fagligheden hos de faglærte og opkvalificere de ufaglærte, vi skal arbejde med arbejdstiderne og arbejdsmiljøet, slutter hoteldirektør Peder J. Madsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel