Kolding Netavis

“Hop i havet” – for Lillebælts skyld

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Arrangementet finder sted ved Løverodde Strand.

Lillebælt er i krise. Derfor arrangerer Danmarks Naturfredningsforening (DN) i Kolding en event, hvor koldingensere kan hoppe i havet, for at gøre opmærksom på problemet.

Arrangementet ved Kolding er blot en del af et landsdækkende arrangement. Danskere over hele landet hopper ud i det blå for at sætte fokus på et hav i krise og kræver politisk handling forud for Christiansborg-forhandlingerne om en ny havplan.

– Vi gør det for at sætte fokus på havet og de forhandlinger om en ny havplan, der skal sætte kursen for de næste ti års havforvaltning. Det gør vi ved at hoppe i havet langs Danmarks kyster. Det bliver sjovt, men baggrunden er trist, fortæller formand for DN i Kolding, Esben Christoffersen i en pressemeddelelse og fortsætter:

-Skadeligt fiskeri med bundslæbende redskaber, overfiskeri, råstofindvinding, iltsvind med mere har efterladt livet i havet trængt og gispende. I dag lever ingen danske farvande op til EU’s krav for ”god miljøtilstand”. Ingen. Der er rød alarm. Vi står derfor ved en skillevej, når Folketingets partier skal forhandle en ny plan på plads. I DN håber vi, at politikerne anerkender alvoren og samler sig om en ambitiøs aftale, der sætter naturbeskyttelsen i centrum.

Lillebælt er stort set død

I øjeblikket er Lillebælt fattig på fisk. Lillebælt har ellers en fin titel som naturpark. Men i følge DN i Kolding er Lillebælt stort set død lige nu:

– Vi forsøger derfor at råbe politikkerne op den 22. august, hvor vi har inviteret de to lokale politikere Christian Rabjerg (Finansordfører for socialdemokratiet) og Asger Christensen (EU parlamentariker for Venstre), slutter Esben Christoffersen.

Hop i havet-arrangementet ved Løverodde Strand finder sted den 22. august klokken 10-12.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel