Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

17 unge foldbolddrenge fra Munkevænget IF i Kolding gik langs Vejlevej med sække og snappere for at samle affald. Pressefoto. 17 unge foldbolddrenge fra Munkevænget IF i Kolding gik langs Vejlevej med sække og snappere for at samle affald. Pressefoto.

Nyt koncept afprøves: Store mængder affald indsamlet

Skrevet af  Lørdag 2. Juni 2018 | 09:18

Boldklubben Munkevænget IF i Kolding samlede store mængder skrald ind langs Vejlevej i Kolding og var dermed med til at teste et nyt koncept under Hold Danmark Rent.

Humøret var højt da 17 unge foldbolddrenge fra Munkevænget IF i Kolding den 22. maj gik langs Vejlevej med sække og snappere for at samle affald. Det gjorde de som led i test af konceptet Ren Natur under ledelse af Hold Danmark Rent.

Det skriver Hold Danmark Rent i en pressemeddelelse.

Henkastet affald som cigaret skodder, tomme dåser og efterladt to-go emballage er et stadigt stigende problem. Men et nyt koncept under ledelse af organisationen Hold Danmark Rent skal gøre op med det lokalt henkastede affald i et såkaldt sponsorkoncept med navnet Ren Natur.

Konceptet er blevet til i et samarbejdet mellem Hold Danmark Rent, Næstved, Vordingborg, Kolding og Aarhus kommune samt McDonald’s.

Støtter renholdelsen af dansk natur

Konceptets formål er at støtte renholdelsen af den danske natur via et noget-for-noget princip, hvor lokale foreninger, mod at lære om og samle henkastet affald op, vil modtage sponsorstøtte. Dette sker i samspil med et bredt udsnit af det lokale forenings- og fritidsliv, den kommunale driftsafdeling og det lokale erhvervsliv. Et lignende koncept er ikke set i Danmark tidligere, – altså en nyskabelse.

Munkevænget IF er med i testprojektet i Kolding kommune og det glæder foldboldtræner Ermin Sehovic, at netop hans klub blev udvalgt til at deltage.

- Mange af drengene var overraskede over, hvor meget affald der lå langs vejen, og det har fået dem til at tænke sig ekstra meget om næste gang de overvejer at smide skrald i naturen. Sponsorpengene skal gå til et nyt fodboldspillesæt, som drengene har efterspurgt i lang tid, siger Ermin Sehovic.

Ud over Munkevænget IF deltager følgende foreninger i testen i Kolding kommune: Hejlsminde Bådelaug, Mødrehjælpen i Kolding samt KFUM Spejderne i Vamdrup.

Flere indsamlingsaktiviteter har allerede fundet sted, men flere gennemføres i løbet af juni måned.

Både lokal og national sponsor støtter projektet

Der er både en lokal og en national sponsor med i testen af det nye koncept i Kolding. Lokalt støttes testen af dagligvarebutikken Spar på Nr. Bjertvej, mens McDonald’s Danmark er hovedsponsor for testen i de 4 deltagne kommuner.

Den lokale franchisetager i McDonald’s i Kolding, Peter Larsen, glæder sig over at være med til at støtte Ren Natur og foreningerne, der samler affald ind lokalt i kommunen.

- Jeg er meget begejstret for, at McDonald’s støtter dette projekt. Særligt fordi en af McDonald’s grundværdier er at give noget tilbage til det lokalsamfund, vi er en del af, og Ren Natur er en måde hvorpå, vi kan give noget tilbage til både Kolding og dens borgere, siger Peter Larsen.

  1. Populært
  2. Læs også...

Nyheder efter dato

« Februar 2019 »
Man Tir Ons Tor Fre Lør Søn
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28