Kolding Netavis

Her er vinderne af Årets Skulderklappriser 2022

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Fra venstre formand for Social og Arbejdsmarked Villy Søvndal, modtageren af Årets Frivillige ildsjæl Linda Berg Johansen og dernæst en gruppe frivillige fra New Start i Kolding. Yderst til højre står formand for Børn og Uddannelse Hans Holmer. Foto: Kolding Kommune.

Årets Frivillige Ildsjæl og Årets Frivillige Forening blev fredag aften afsløret til Årets Frivilligfest for de frivillige sociale ildsjæle på Innovationsfabrikken i Kolding.

Det var byrådsmedlemmerne Villy Søvndal og Hans Holmer der, i sin egenskab af, at være henholdsvis formand for Social og Arbejdsmarked og formand for Børn og Uddannelse, overrakte priserne.

Årets Frivillige Ildsjæl blev Linda Berg Johansen for sit frivillige arbejde i Stafet for Livet. Om begrundelsen lyder bl.a:

-Du er indstillet til årets frivillige ildsjæl for den store indsats, du yder i Stafet for Livet, og for at være den frivillige der på flere områder er trådt til og hjulpet, når det hele har set allermest kaotisk ud. Linda Berg Johansens frivillige indsatser har bl.a. været afgørende for, at Stafet for Livet i Kolding også blev gennemført her i 2022. Den store udfordring var, at stafetten ikke længere kunne afvikles ved Storcentret, og her lykkedes det at finde nye omgivelser ved Seest Idrætsby.

Årets Frivillige Forening blev foreningen New Start, der yder en stor indsats for og med sårbare mennesker. De har til formål at hjælpe med gratis genbrugsvarer, tøj samt stort og småt til hjemmet. I begrundelsen lyder bl.a:

-Behovene ændrer sig løbende, og det betyder, at I lige nu har et akut stigende antal ukrainske flygtninge samtidig med, at I også hjælper økonomisk dårligt stillede nydanskere og etniske danskere. På det seneste har I hjulpet mange, specielt unge borgere, med brugte cykler, som I har fået foræret og sat i stand. Siden Ruslands invasion i Ukraine har I haft voldsomt travlt i New Start, som betyder, at op imod 100 mennesker besøger jeres butik hver lørdag.

Med prisen følger en check på 5.000 kroner doneret af Middelfart Sparekasse samt et diplom.

Kriterierne for modtagelsen af priserne er, at der skal være tale om en frivillig social forening, og så skal de have udmærket sig ved at have igangsat, udviklet eller gjort noget specielt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel