Kolding Netavis

Her er vinderen af konkurrence om ny bydel

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Totalentreprenøren Hansson & Knudsen A/S fra Odense har vundet konkurrencen om at projektere og opføre 120 nye almene boliger samt fælleshus for AAB Kolding på Bertram Knudsens Vej i Kolding.

Fem totalentreprenører var prækvalificerede til konkurrencen om det nye byggeri. Alle fem forslag var ”på et meget højt niveau” ifølge dommerkomiteen, men efter at have vurderet projekterne ud fra omfang, funktion og arkitektur blev buddet fra totalentreprenør Hansson & Knudsen A/S valgt som det økonomisk mest fordelagtige.

– Vi får et byggeri, som opfylder langt de fleste af vores ønsker, og som indeholder nogle rigtigt spændende løsninger både arkitektonisk og i forhold til, hvordan man skaber liv og fællesskab på en naturlig måde. Jeg er sikker på, vi får nogle meget attraktive boliger, som der bliver rift om, når de står færdige, siger bestyrelsesformand i AAB Kolding, Karl-Jørn Petersen, i en pressemeddelelse.

Varieret miks af boliger

Det nye byggeri kommer til at bestå af 120 almene familieboliger i forskellige størrelser. Området skal være attraktivt for både unge, ældre, familier og enlige. Derfor kommer bydelen til at rumme et varieret miks af familieboliger, små billigboliger og såkaldte to-stay-boliger, som især er målrettet unge, der skal forlade deres ungdomsboliger efter endt studietid.

Boligerne bliver opført i mørk rødlig tegl med listedækket tagpap. Området rummer allerede en lille sø og foruden endnu en sø i form af et regnvandsbassin bliver der skabt grønne udenoms-arealer, som inviterer til liv i bydelen.

I dommerkomiteens begrundelse fremhæves vinderforslaget for ”en stærk holdning til forholdet mellem den private bolig og det omkringliggende fællesskab.” De forskellige boliger er spredt rundt i området, men bliver holdt sammen af en let slynget vej, som stort set alle indgangsdøre vender ud imod, og som både sikrer langsom trafik og giver plads til grønne elementer.

Med til at understøtte fællesskab er også et fælleshus til arrangementer, aktiviteter og fest. Huset får plads til 150 personer, og to gæsteværelser giver mulighed for overnattende gæster.

Klar til indflytning i slutningen af 2020

Næstformand i Kolding Kommunes Plan-, Bolig- og Miljøudvalg, Molle Lykke Nielsen, var med til at vurdere de fem deltagere i konkurrencen. Han ser frem til de nye attraktive boliger på Bertram Knudsens Vej.

– Kolding er en populær tilflytterkommune, og det er ingen hemmelighed, at vi dårligt nok kan følge med efterspørgslen. Derfor glæder det mig, at nu får hele 120 nye almene boliger i høj kvalitet og med en arkitektonisk udformning og identitet, som passer rigtig fint til stedet. Jeg er sikker på, at vi får et godt og levede område for mange forskellige grupper af mennesker, siger Molle Lykke Nielsen.

De nye boliger ventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2020.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel