Kolding Netavis

Her er værterne på på Årets Reumert 2021

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Andrea Heick Gadeberg (t.v.) og Amalie Dollerup (t.h.) er værter på Årets Reumert 2021. Foto: Flemming Leitorp og Henning Hjort.

Når dansk scenekunst i år fejres med prisuddelingen Årets Reumert 2021 i Odeon i Odense den 6. juni, bliver det værtsduoen Amalie Dollerup og Andrea Heick Gadeberg, der i front guider publikum gennem aftenens festligheder.

Med på holdet har de bl.a. Fyns professionelle bigband Tip Toe Bigband, den flere gange Reumertnominerede tekstforfatter og teaterdirektør Jacob Morild, musicalperformer og dramatiker Kristian Jensen samt musicalperformer og koreograf Kim Ace Nielsen, der instruerer prisshowet.

På trods af et år med massiv nedlukning har landets mange teatre formået at få sat en perlerække af fængende forestillinger på scenerne i de få huller, som COVID-19-krisen tillod at spille i. Det kunstneriske niveau har som altid været højt og de nyskabende tiltag mange, bl.a. det digitale teaters gennembrud.

Når årets Reumertpriser i år uddeles, bliver det derfor med et storstilet prisgallashow, oplyses det i en pressemeddelelse.

Det er første gang at værtsduoen, skuespiller Amalie Dollerup og Andrea Heick Gadeberg, optræder sammen, men begge har været Reumertbelønnede før. Andrea Heick Gadeberg modtog selv en Talent Reumert sidste år, mens Amalie Dollerup var en del af holdet, der modtog en Reumert for musicalen En kort en lang (Aalborg Teater).

Den flere gange Reumertnominerede tekstforfatter, skuespiller og teaterdirektør Jacob Morild sørger for årets satiriske showtekster. Dramatiker og musicalperformer Kristian Jensen giver ord til den musikalske åbning af showet, mens musicalperformer og koreograf Kim Ace Nielsen, der bl.a. står bag koreografierne til Seebach og Urinetown på Fredericia Teater, instruerer prisuddelingen.

Til årets Reumert show kan publikum også opleve Fyns professionelle bigband Tip Toe Bigband, mens professionelle dansere, viser nye koreografier, og der er udpluk af forestillinger fra hele landet.

En stor aften for dansk scenekunst

Årets Reumert er scenekunstens svar på filmprisen Bodil. Prisuddelingen fejrer og hædrer kunstnere og forestillinger fra årets vidtfavnende udbud af nyskabende og fremragende scenekunst af højeste kvalitet fra alle genrer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel