Kolding Netavis

Her er den dyreste villa i Kolding Kommune

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I følge boligsitet Boliga.dk er denne villa den dyreste i Kolding Kommune.

Hvis du vil have den dyreste villa i Kolding Kommune, så har du chancen lige nu.

Eltanggård er nemlig til salg og du kan købe den for lige præcis 20 millioner kroner, hvilket gør det til den dyreste villa i Kolding Kommune, i følge Boliga.dk.

Naturskønne omgivelser

Mere end 450 år har Eltanggaard ligget i de naturskønne omgivelser i landsbyen Eltang udenfor Kolding og mange af de originale, historiske detaljer er bevaret den dag i dag. Hovedhuset er på over 630 kvadratmeter og bruges i dag til erhverv. Der er også tre længer med stald og lader på den over 38 hektar store grund – hvor der er mulighed for jagt og skovdrift.

Største selvejergård

Eltanggård var Eltang Sogns største selvejergård og er nævnt helt tilbage til 1545. Bertel Hansen efterlod sin familie en større formue ved sin død i 1655, men plyndringer under Svenskekrigen 1657-60 gik hårdt ud over Eltanggård. Under en arveretssag om gården i 1662 noteredes det, at der var stort set intet af værdi tilbage på gården.

I 1941 gjorde man et arkæologisk fund i haven, Eltanggårdfundet.

Eltanggårds nuværende hovedbygning er et trefløjet grundmuret anlæg, oprindelig fra 1787, hvor midterfløjen står på en høj granitkvadersokkel. I 1877 blev den ombygget til sit nuværende udseende, skriver Kolding Wiki.

Du kan se flere billeder af proprietærgården her…

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel