Kolding Netavis

Her er de nominerede til Årets talentudvikler 2019

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Bag de mange sportstalenter som bemærker sig med flotte resultater står træneren, sportschefen eller den frivillige. For anden gang uddeles Årets Talentudvikler.

2019 var et godt år for talentidrætten i Kolding med positiv udvikling i en lang række sportsgrene. Bag godt talentudviklingsarbejde står altid en træner, sportslig ledelse og bestyrelse, som arbejder hårdt for at skabe gode rammer for talenterne, skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

De nominerede til Årets talentudvikler 2019 er udpeget blandt fem indstillede kandidater af en jury, som har stor indsigt i, hvilke rammer man som ambitiøs sportsudøver har brug for. Juryen består således af den mangedobbelte verdensmester i Kickboxing Thomas Jensen, OL-guldvinder Rikke Poulsen Schmidt, VM-guldvinder i holdtidskørsel Kasper Asgreen samt formand for talentrådet for idræt Jesper Kjølhede og næsteformand Catharina Ørnsholt-Christoffersen.

Vinderen af Årets Talentudvikler 2019 skal findes blandt en træner, en talentchef og en formand, hvilket bevidner, at talentudvikling kan påvirkes på mange niveauer. De nominerede er:

Bue Christiansen har gennem 8 år været træner på MTB Kolding’s løbshold. Her har han gennem formålet om, at det skal være fedt at komme til træning skabt flere lovende mountainbikeryttere. Gennem de sidste 3 år har ikke mindre end 6 ryttere fra MTB Kolding deltaget ved ungdoms-EM. En bedrift der i høj grad skyldes Bues øje for både at anerkende og udfordrer de unge ryttere.

Ole Stampe er mangeårig formand i BK Trekanten KIF og har stået i spidsen for udviklingen af klubben. Klubben har gennem en årrække udviklet spillere til verdenseliten i bowling og har flere store talenter, som blander sig i juniorverdenstoppen. Med Oles evne til, at nytænke måden at arbejde med bowlingsporten i Danmark på, har BK Trekanten KIF udviklet flere medaljetagere ved både EM og VM.

Frederik Lund er talentchef i Kolding IF Fodbold og er en af de primære drivkræfter bag etableringen af det setup klubben har på ungdomssiden i dag. Frederik er kendt som én der altid er åben for dialog og prioriterer det fælles fodboldsamarbejde i kommunen. Frederik og hans team har desuden gjort det bagvedliggende arbejde for, at Kolding for første gang i 10 år har en klub med adgang til de landsdækkende rækker på U17- og U19-niveau.

Med titlen som Årets talentudvikler 2019 følger et diplom og en check på 5.000 kroner. Fritid og Idræt Award 2019 afholdes tirsdag den 3. marts på Kolding Teater. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel