Kolding Netavis

Her er årets hidtil dyreste hushandel i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I april fandt årets hidtil dyreste hussalg sted i Kolding.

På landsplan er der store forskelle på priserne, når et hus skifter hænder. Ikke overraskende er det i en kommune nord for København – i det såkaldte Whiskybælte – at den største af de dyre handler indtil videre i år har fundet sted. Her blev der nemlig udvekslet intet mindre end 57,5 millioner kroner for et 482 kvadratmeter stort nybygget hus på Vedbæk Strandvej i Rudersdal Kommune. Det skriver boligsitet Boliga.dk.

I Kolding skiftede et hus på Søgade 32 hænder. Det skete den 6. april i år og huset blev solgt til tæt på 10 millioner kroner – helt nøjagtigt 9.500.000 for 218 kvadratmeter, viser en opgørelse fra Boliga.dk.

Liebhavermarked på tværs af landet

Selvom der er mange millioner kroners forskel på, hvad de dyreste huse bliver handlet for alt efter, hvilken kommune man ser på, så er der som sådan ikke den store forskel på tværs af landsdelene, når man skal sælge en af områdernes dyre villaer. Det fortæller ejendomsmægler Hans Lilienhoff fra den landsdækkende liebhaverkæde LILIENHOFF:

– Det handler om at finde den rigtige køber i en skare, der som regel er lidt mindre, når det gælder liebhaveri. Nogle gange går det rigtig stærkt – andre gange tager det lidt længere tid, siger han til Boliga.dk.

– Dog skal det geografiske søgeområde ofte spredes ud, hvis man for eksempel skal finde en køber til et dyrt hus i Vestjylland modsat byer som Vedbæk nord for København, hvor det ofte er en lokal køber. Her er priserne så også på et helt andet niveau, som de skal have råd til at betale, siger Hans Lilienhoff.

I hele 20 af landets kommuner har de dyreste hushandler sneget sig op ottecifrede beløb. Af de kommuner har for eksempel Gladsaxe og Randers netop lige krydset den magiske milliongrænse med hussalg for lige over ti millioner kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel