Kolding Netavis

Heftig trafik danser tæt med pinsen

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen

Vejdirektoratet forventer kødannelser og forlænget rejsetid i pinsen. Det er særligt fredag den 3. juni, at trafikanter bør beregne lidt ekstra tid til rejsen.

Lige om hjørnet venter pinsen, og det betyder for rigtig mange danskere en forlænget weekend kombineret med sommerhusture, familiesammenkomster og måske museumsbesøg rundt omkring i landet.

Vejdirektoratet forventer derfor, at der periodevis kan opstå tæt trafik og kødannelser på en del veje på udvalgte dage i pinsen.

-Helligdagene ligger side og side i forsommeren, og i Danmark har vi det med flittigt at bruge de små miniferier til at rejse på tværs af landet for at besøge familie og venner. Pinsen er ingen undtagelse, og vi forventer tæt trafik fredag, som bliver den store rejsedag, når folk er kommet hjem efter arbejde og har pakket bilen. Vi råder derfor til, at man undgår myldretiden og i øvrigt holder øje med trafikinfo.dk, før man sætter sig ud i bilen eller op på motorcyklen. Vi ønsker alle en rigtig god pinse, fortæller specialkonsulent Helene Cecilie Kærsgaard, Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

Fredag kan giver udfordringer

Udrejsetrafikken byder på udfordringer fredag den 3. juni i tidsrummet fra kl. 14.00 til 19.00, hvor trafikken vil blande sig med eftermiddagsmyldretiden. Også lørdag den 5. juni kan der opstå tæt trafik i tidsrummet fra kl. 11.00 til 14.00. Trafikken vil på disse dage bevæge sig på tværs af landet fra hovedstadsområdet mod Jylland via E20 Vestmotorvejen, Fynske Motorvej, motorvejsnettet omkring Kolding samt rute 21 mod Sjællands Odde.

Hjemrejsetrafikken 2. pinsedag – mandag den 6. juni – forventes at være mest hektisk i tidsrummet fra kl. 12.00 til 16.00, hvor trafikken hovedsageligt vil bevæge sig fra vest mod øst via E20 Fynske Motorvej, motorvejsnettet omkring Kolding, Vestmotorvejen og fra Sjællands Odde via rute 21 mod hovedstadsområdet.

Vejdirektoratet anbefaler, at man så vidt muligt bevæger sig ud i trafikken uden for de mest travle tidsrum, hvor risikoen for forsinkelser er størst. Derudover er anbefalingen, at man sætter god tid af til sin rejse.

e2e80c2e 9324 4951 8276 88473df0e660
I pinsen skal man være særligt opmærksom på tæt trafik. Grafik: Vejdirektoratet.
59b32517 9c4f 4d93 aff8 d4f6a12c5166
Motorvejsnettet omkring Kolding kan også blive ramt i pinsen. Grafik: Vejdirektoratet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel