Kolding Netavis

Havedyrkning: Kom godt i gang som nybegynder

Elo Christoffersen
By Elo Christoffersen
Havens gartner, Eva Grønkjær Lyngesen, står for kurset og underviser selv i nogle af emnerne. Foto: Geografisk Have.

Der er endnu få ledige pladser på det helt nye kursus i havedyrkning, som starter i marts måned i Geografisk Have i Kolding.

Plantecentrene oplevede under Covid-19 en stigende interesse for havedyrkning. Mange haver fik en fornyet opmærksomhed fra deres ejere og der blev indrettet hyggelige haverum, shelterpladser og meget mere.

Nu er der andre omstændigheder – høj inflation og stigende priser på mangt og meget – men måske igen en tid, der sætter fokus på mulighederne i de mange haver. Med den rette havedyrkning kan man gavne biodiversiteten, mindske klimaaftrykket og prøve kræfter med selvforsyning. Men hvordan kommer man godt i gang? For selvom YouTube-videoer og info på nettet kan hjælpe én på vej, forudsætter det som regel, at man ved, hvad man skal lede efter.

Derfor har Geografisk Have valgt at udbyde et kursus i havedyrkning ”Aksels Have Akademi”, målrettet nybegyndere. På kurset vil der være fokus på den praktiske del af havekulturen. Det er emner som forspiring, buske og sundhedsbeskæring, stauder og krydderurter, køkkenhave, roser – beskæring og pleje, indsamling af frø, vanding, gødning og jorddække samt lugning og pasning af haven generelt, som er omdrejningspunkt for kurset.

Havens gartner, Eva Grønkjær Lyngesen, står for kurset og underviser selv i nogle af emnerne. Andre emner bliver varetaget af ”eksperter” udefra – man kan glæde sig til at møde en masse dygtige folk med passion og erfaring i havedyrkningens spændende kunst.

Titlen ”Aksels Have Akademi” henviser til Aksel Olsen, som grundlagde Geografisk Have. ”Hans passion og begejstring vil man ikke kunne undgå at blive smittet af, hvis man deltager i kurset og har et åbent sind” siger Eva Grønkjær Lyngesen.

Kurset er på otte gange og starter onsdag 8. marts kl. 15. Prisen er 300 kr. for alle otte gange eller 50 kr./gang, hvis der er ledige pladser. Tilmelding inden 1. marts kan ske her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel