Kolding Netavis

Har du husket alt til konfirmationsfesten?

Betalt indhold
Af Betalt indhold
Foto: Al Elmes/Unsplash (Modelfoto)

SPONSORERET INDHOLD: ARTIKLEN INDEHOLDER KOMMERCIELLE LINKS

Har du en teenager, der snart skal konfirmeres? At blive konfirmeret er en stor ting for et ungt menneske, og derfor skal festen også være en god oplevelse.

Men der er meget, man skal holde styr på som forældre, når man arrangerer en stor fest – festlokale, mad, indbydelser og påklædning.

Det kan blive en dyr affære, hvis man ikke vil gå ned på festligheder og gæster. Derfor kan det være, at du overvejer et lån, for at give dit barn en uforglemmelig fest. Du bør dog altid først undersøge grundigt, hvilken långiver, der kan give dig det bedste lån til dine behov.

Inddrag dit barn i planlægningen

En konfirmationsfest er først og fremmest til ære for dit barn. Derfor skal du spørge ind til, hvilken fest dit barn rent faktisk ønsker. Skal hele den udvidede familie med, eller kun de tætteste venner og familie? Skal festen have et tema? Måske er dit barn vild med fodbold, heste eller musik, og derfor er det oplagt at pynte op i forhold til dit barns interesser.

Dit barn har helt sikkert også noget at sige i forhold til maden, der måske elsker vegetarisk eller asiatisk tema. Men det er selvfølgelig din rolle som forælder, at gøre klart, hvad der er rimeligt inden for virkelighedens og økonomiens rammer.

Hvor skal festen holdes?

Hvor festen holdes, sætter i høj grad rammerne for festen og afgør, hvor meget du skal have styr i forhold til at planlægge festen. Hvis du holder festen i en restauration, er der færre praktiske ting, du skal tage hensyn til, hvis stedet sørger for tjenere, mad og rengøring.

Men hvis du gør det hjemme eller lejer et selskabslokale, skal du afklare: har du brug for hjælp til madlavningen, er der nok service og har du brug for hjælp til servering? Du kan spare mange penge ved at gør det praktiske selv, men det kræver en del mere planlægning fra din side.

Under festen

Det er vigtigt, at du har arrangeret noget underholdning og lavet en tidsplan for festen. Det er en god idé, at have aftalt at nogle af gæsterne står for nogle indslag og underholdning, som taler, sange eller lege. Men du skal arrangør have lagt en tidsplan, så der er tid til alles indslag mellem retterne.

Det er også en god idé, at lægge en gæstebog i festlokalet, så gæsterne kan skrive små hilsner til konfirmanden, som kan læses efter festen.

Sørg også for at der bliver taget billeder til festen, du kan f.eks. hyre en fotograf, hvis i ikke har én i familien, og bagefter lave et fælles mappe online, hvor gæsterne også kan dele billeder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel