Kolding Netavis

Grøn Expo får base i Bæredygtighedshuset

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Stella Steen Jensen (t.v.) og Carsten Borch ved Bæredygtighedshuset. Pressefoto.

Et tæt samarbejde bliver nu til en fysisk sammensmeltning.

Grøn Expo rykker ind i Bæredygtighedshuset på Jernbanegade i Kolding og de to parter indgår et partnerskab og en samarbejdsaftale, der omfatter en række konkrete mål inden for deres fælles bæredygtige dagsorden.

Grøn Expo er et udstillingsvindue for virksomheder med grønne ambitioner, som Carsten Borch og Erhvervsgruppen Kolding står bag.

-Formålet med Grøn Expo er at forbinde et femkløver af private virksomheder, det offentlige, uddannelser, interesseorganisationer og ildsjæle for at accelerere den grønne omstilling. I Bæredygtighedshuset er der repræsentanter fra alle områder, og derfor giver det en fin synergi, at Grøn Expo og Bæredygtighedshuset nu rykker endnu tættere sammen, fortæller Carsten Borch fra Grøn Expo.

For Stella Steen Jensen, leder af Kolding Kommunes Bæredygtighedssekretariat, der står for udvikling og drift af Bæredygtighedshuset, giver det også god mening, at Grøn Expo etablerer en base i Bæredygtighedshuset.

-Vi har i forvejen et rigtig godt og tæt samarbejde med Business Kolding omkring bæredygtige indsatser i forhold til erhvervslivet. For os handler det om at pulje de mange forskellige initiativer, der findes i Kolding. Vi arbejder i forvejen tæt sammen med Grøn Expo, men det giver helt sikkert en ekstra værdi at være i den samme ramme, siger Stella Steen Jensen.

Udstilling og nye projekter

Partnerskabets ambition er at løfte bæredygtighedsdagsordenen i Kolding ved at brande og synliggøre de allerede eksisterende løsninger på den grønne omstilling og at accelerere og skalere de gode løsninger.

Blandt de konkrete mål, som samarbejdet skal munde ud i, er at etablere en fysisk udstilling i Bæredygtighedshuset, hvor virksomheders metoder, materialer og maskiner på den grønne omstilling vises frem.

Desuden rummer samarbejdsaftalen et håndslag på, at Bæredygtighedshuset og Grøn Expo skal udvikle et eller flere nye projekter, som de i fællesskab skal søge om fondsmidler til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel