Kolding Netavis

Geografisk Have arrangerer plantemarked

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

I Geografisk Have afholdes i år Plantemarked over to dage. Det er et corona-tiltag for at få fordelt gæsterne over længst mulig tid, men også for at teste, om der er basis for flere dages plantefest i fremtiden.

Hvorfor nøjes med én dags plantefest, hvis man kan få to? Geografisk Haves store Plantemarked afholdes normalt Grundlovsdag 5. juni og plejer ”kun” at være et én-dags planteslaraffenland.

Til det sidste Plantemarked gæstede over 5000 Plantemarkedet på én dag og det gav unægtelig ekstra trængsel. Det hele blev selvfølgelig afviklet i god ro og orden.

I den 14 hektar store have er der nemlig masser af plads til at fordele stadeholderne ud på og til at undgå, at der bliver ”propper” af gæster rundt omkring, oplyser Geografisk have i en pressemeddelelse.

Stigende interesse for haver og natur

Interessen for at holde plantefest i flere dage skal også ses i sammenhæng med danskernes stærkt stigende interesse for haver og natur. Om det i et corona-år har været i mangel af bedre eller interessen viser sig at være mere langtidsholdbar vil vise sig.

De gældende corona-restriktioner betyder, at man kun må være maksimalt 500 gæster til Plantemarkedet ad gangen, i forhold til regeringens regler for afvikling af den slags arrangementer.

Det er Geografisk Have og støtteforeningen Geografisk Haves Venner, der sammen arrangerer det store Plantemarked, som er et af landets største. Det er opbygget over de sidste 20 år, med mange interessante stadeholdere fra ind- og udland og er kendt for sin særdeles hyggelige stemning.

Specielle planter

Der kommer mange med særlig specielle planter egnet til den flotteste krukke på terrassen eller til det skyggefulde hjørne af haven med skovbundsklima. Der kommer også en lang række andre stadeholdere med kunsthåndværk, fødevarer og haveting.

Årets Plantemarked bliver organiseret sådan, at man ”kun” kan købe billetter til ét af følgende time slots:

Lørdag 5. juni kl. 10.00-13.30
Lørdag 5. juni kl. 14.00-17.30
Søndag 6. juni kl. 10.00-13.30
Søndag 6. juni kl. 14.00-17.30

Den første time slot, lørdag fra kl. 10.00-13.30, er forhåndsreserveret til havens ”stamgæster”, nemlig dem som har årskort eller er medlemmer af Geografisk Haves Venner. De kan fra i morgen mandag hente en billet i havens reception, som ikke koster dem noget.

Tilmeldingerne fra stadeholderne er allerede begyndt at tikke ind og alle glæder sig til igen at kunne opleve Geografisk Haves største begivenhed.

Geografisk Have forventer, at der vil være rift om de begrænsede billetter, som forventes at være til salg online i uge 20 og 21. Man kan finde nærmere oplysninger på havens hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel