Kolding Netavis

Generalforsamlinger: Nye bestyrelser

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Landbomuseet Kolding har afholdt generalforsamling, hvor repræsentantskabet var til stede.

Formand Otto Krogh kom i sin beretning blandt andet ind på følgende: En helhedsplan, som har været længe undervejs, blev præsenteret i december. Landsbypuljen bevilgede pengene til færdiggørelsen hos Signe Moos og hendes medarbejdere. Hvad Landbomuseet har fået ud af helhedsplanen, kan der være mange meninger om. Der bliver noget at se til for bestyrelsen og forskellige interessegrupper, når bare nogle af tingene skal føres ud i livet.

En samarbejdsaftale med Kolding Kommune skulle have givet et beløb på 50.000,00 kr. om året i fire år, men det blev kun til 2018, skriver Landbomuseet Kolding i en pressemeddelelse.

Der har i løbet af året været et par møder med skovrider Inken Breum Larsen, som har været holdt i positiv ånd. Et forslag om at Landbomuseet køber Brødsgård, synes skovrideren er en god idé og har spurgt Miljøministeriet, som dog ikke synes om idéen. Her er sagen parkeret.

Et nyt varmeanlæg i Stalden og stuehuset har Erhvervsklubben Kolding givet. Til en ny ovn i køkkenet til Stalden, fik man ved årets Stig Rossen julekoncert i Brændkjærkirken overrakt 15.000,00 kr. fra Kolding Flisepudser Laug af 1985. Der blev vendt mange flere ting i formandens beretning.

Landbomuseets nye bestyrelse blev formand Otto Krogh, kasserer Søren Borg og øvrige bestyrelsesmedlemmer er: Jens Christensen, Jørgen Dahl og Karsten Spedtsberg.

Aftenen bød på generalforsamling i Støtteforeningen til Landbomuseet, her var samlet ca. 80 mennesker.

Formand Børge Præst berettede:

– Den største forandring er, at vi har købt den forhenværende aftægtsbolig. Så Holst familien som boede i stuehuset på Brødsgård er flyttet ind her. Så der er kommet en ny lejer ind stuehuset. Ved lejeskiftet blev der inddraget en stue, som nu er blevet møbleret som i halvtredserne. Der har været det sædvanlige vedligehold året igennem. En ny traktor er tilgået samlingen, den er købt ned i Tyskland. Et loft over lidt af laden, er det også blevet til.

– En gruppe arbejder med anlæggelse af en demohave med højbede, der har været forskellige opfattelser af, hvor den skal ligge. Bestyrelsen har vedtaget at placere den ud til vejen. Der var også fin omtale af alle de arrangementer, der har været afviklet året igennem. Smedjen er blevet en succes. Den månedlige landbokaffe samler mange mennesker den første tirsdag hver måned.

– For kort tid siden måtte vi tage afsked med samlingens og museets stifter Johannes Elbæk. Han vil komme til at efterlade sig et stort tomrum. Der skal lyde en stor tak til alle frivillige for den uvurderlige indsats I yder året igennem. Fra salen blev der også sagt stor tak for indsatsen til de mange damer, der uegennyttigt, sylter, laver marmelade, striktøj og meget mere til salg i museets nye bod, som nogle dygtige mandlige håndværkere har fabrikeret. Den har også været en rimelig succes.

Støtteforeningens nye bestyrelse blev: Formand Børge Præst, kasserer Søren Borg øvrige bestyrelsesmedlemmer er: Poul Bloch, Bent Lind og Inger Hansen.

Landbomuseets sæson starter lørdag den 4. maj med ”dyr på græs”, herefter går det slag i slag med arrangementer sæsonen igennem.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel