Kolding Netavis

Gadeteater og jazz sparker festugen i gang i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Fredag fyrer Trekantområdets Festuge op i kulturkedlerne og i Kolding betyder det, at der er rige muligheder for at forkæle både øjne og ører med gadeteater og jazz.

Fra fredag den 27. august og 10 dage frem står den på kulturoplevelser i alle afskygninger i Kolding og i de øvrige trekantkommuner. Når startskuddet lyder i Kolding, står den på international gadeteater med en række gratis forestillinger for alle aldre. Det fortæller kulturkonsulent Mette Fersløv Schultz fra Kolding Kommune.

-Som tidligere år er gadeteater en vigtig del i Koldings festugeprogram og også i år er der nogle helt særlige oplevelser i vente. Fra fint catalansk dukketeater til imponerende akrobatik. Fredag kan man opleve hele tre forestillinger på Banegårdspladsen og hovedforestillingen “La Cuisinère” kl. 19 på Akseltorv, hvor der er fart over feltet i det gale køkken. Klart en forestilling, som er værd at se for både store og små, fortæller Mette Fersløv Schultz.

Der er gratis adgang til alle forestillingerne, som finder sted i tidsrummet kl. 15-19.30.

Lokale talenter og velkendte navne på jazz-scenerne

Også i år fylder Jazz I Trekanten godt på festugeplakaten. Lokale talenter fra MGK Syd i Kolding, Jonas Kjærgaard Trio, spiller festen i gang fredag den 27. august kl. 16 på Banegårdspladsen og herefter går det slag i slag resten af dagen, aftenen og ugen med jazz på forskellige scener rundt omkring i Kolding.

-Jazz er for alle aldre og det beviser programmet på festugens første dag, hvor der er gratis koncert for børn og deres forældre i Nicolai Gården med Silja Okking, Benjamin Koppel og Kasper Jolin. Senere er der sommerjazzfest på Godset med blandt andre Malene Kjærgård og Mads Mathias, siger Mette Fersløv Schultz.

Den traditionsrige minifestival Jazz ved Søen kan opleves dagen efter – lørdag den 28. august kl. 10 til 17 – med tre gratis koncerter på plænen ved Slotssøbadet.

Mangfoldigt program

Ud over gadeteater og jazz byder programmet for Trekantområdets Festuge igen i år på et bredt udvalg af kulturoplevelser for enhver smag. I løbet af ugen er der både mulighed for at komme til gadefest, se fotoudstilling, komme på byvandring i Christiansfeld og til artisttalk med Katinka, for bare at nævne nogle få af ugens mange kulturtilbud.

-Efter mere end et år med coronanedlukning tænker jeg, at vi alle har behov for at komme ud og tanke ny energi med kulturoplevelser og udvide horisonten. Det er der helt sikkert masser af muligheder for i årets mangfoldige festuge-program, siger kulturudvalgsformand og formand for Kulturregion Trekantområdet, Jesper Elkjær.

Se programmet, tidspunkter og spillesteder på trekantfest.dk.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Del denne artikel