Kolding Netavis

Fra næste efterår sker der noget nyt med skraldebilerne

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Meldgaard fortsætter med at tømme din skraldespand - fremover i el-skraldebiler. Foto: Kolding Kommune.

Kolding Kommune har indgået en ny kontrakt med Meldgaard Miljø, hvor skraldebilerne fremover vil køre på el. I den nye kontrakt er det besluttet, at alle borgere vil få tømt 10 forskellige typer affald hjemme ved husstanden.

Efter udbudsrunden blev det besluttet, at Meldgaard Miljø fortsætter som udbyder af renovationsopgaven, der løber fra 1. oktober 2025 og otte år frem. En væsentlig del af indsamlingen vil foregå med nul-emissions-lastbiler, hvilket betyder, at størstedelen af lastbilerne vil køre på el.

-Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Meldgaard og er glade for, at skraldebilerne fremover vil køre på el, hvilket er godt for miljøet, fortæller formand for Plan- og Teknikudvalget i Kolding Kommune, Jakob Ville (V), i en pressemeddelelse.

Indsamling af 10 forskellige fraktioner

Den nye kontrakt omfatter indsamling af 10 forskellige fraktioner, hvilket betyder, at hver husstand vil få tre beholdere til affaldet. Det er endnu for tidligt at specificere, hvilken type beholdere der vil blive anvendt, men information om datoer for levering af beholdere og typer affald vil blive givet senere.

Processen forventes at tage tid, da der skal opstartes levering af el-skraldebiler, bestilles nye beholdere, planlægges nye ruter og meget mere. Den nye ordning forventes at blive implementeret i slutningen af 2025 og begyndelsen af 2026.

Erfaringer fra andre kommuner og lokale forsøg i Vester Nebel har vist, at indsamling af affald på denne måde fører til øget mængde genanvendeligt affald. Selvom processen tager tid, vil tålmodighed belønnes med en mere bæredygtig affaldshåndteringssystem.

Kolding Kommune ser frem til implementeringen af den nye ordning og håber på positiv indvirkning på miljøet og affaldshåndteringen i lokalsamfundet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel