Kolding Netavis

Første spadestik er taget til fremtidens stadion

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Snart kan fodbolden i Kolding se frem til moderne og attraktive rammer, når det traditionsrige og bynære stadion på Marcus Allé udvides til et topmoderne stadion med tidssvarende faciliteter. I dag blev første spadestik taget.

I dag, tirsdag, var en helt speciel dag på Marcus Allé i Kolding. Her blev det første spadestik mod et moderne og attraktivt topfodbold-stadion taget og koldingensere i alle aldre kan derfor så småt begynde at glæde sig til en arena, hvor der i mange år kan spilles topfodbold i Kolding. Det oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

– Selvom om det er et lille spadestik vi tager i dag, så er det et spadestik med meget stor betydning for fodbolden i Kolding og i særdeleshed for Kolding IF, sagde Søren Rasmussen, formand for fritids- og idrætsudvalget i Kolding Kommune, i sin tale efter spadestikket.

Renoveringen og udvidelsen af de nuværende faciliteter skal både øge oplevelsen for tilskuere og spillere, ligesom den skal være med til at sikre Koldings plads på fodboldlandkortet.

– Det er enormt vigtigt for os som klub at bevare placeringen i midtbyen, så vi kan bygge videre på det miljø vi har fået skabt hernede og kan bidrage til byens fortsatte udvikling og meget gerne sammen med byens erhvervsliv, sagde Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand i Kolding IF Fodbold, tidligere i år, da planerne for stadionudvidelsen blev præsenteret.

Det centrale i projektet har været en gentænkning af området, hvilket blandt andet betyder, at atletikanlægget rykkes til nye og moderne faciliteter i Seest, mens der foruden fodboldstadion også etableres muligheder for flere aktiviteter i byrummet omkring det nye stadion.

Fakta om stadionudvidelsens faser

• Fase 1.1: Flytning af spillerbanen mod syd/øst. Der etableres banevarme og nyt lysanlæg. Atletikanlægget og cricketbanen flyttes til nye lokationer.

• Fase 1.2: Indebærer nedrivning af eksisterende og opførelse af ny vesttribune og nyt P-areal.

• Fase 2: Der opføres en nordtribune. Nord for tribunen etableres parkeringspladser til udeholdenes busser. Derudover etableres et urbant multifunktionelt område øst for stadion.

• Fase 3: Indeholder udvidelse af østtribunen mod syd og opførelse af en sydtribune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel