Kolding Netavis

Forslag til ordensreglement ved badebro

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Forslaget skal behandles i teknik- og klimaudvalget.

By- og udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune foreslår nu, at der skal søges om tilladelse til et ordensreglement ved badebroen på Fjordvej i Strandhuse. Dette skal ansøges hos politiet.

Baggrunden er udfordringer med støj – især fra musik – og derfor ønsker forvaltningen en forsøgsordning med et ordensreglement i 2020, der omfatter forbud mod støjende aktiviteter og unødig støj ved badebroen og området omkring badebroen (herunder også parkeringspladsen). Det skal gælde fra klokken 22 – fredage og lørdage dog fra klokken 23.

Især problemer med støj om sommeren

I sommermånederne (især maj og juni) oplever naboer til badebroen tiltagende støj fra brugere af badebroen. Ofte er der tale om unge mennesker, der samles om aftenen for at være sammen og hygge sig. I de sidste par år og især i 2019, har naboerne oplevet stigende problemer med støj. Det er især musik fra trådløse højttalere og store soundbokse, der er et problem.

Områdets specielle topografi gør, at støj fra badebroen transporteres langt væk og også er generende i f.eks. Terrasseparken, som ligger højt i terrænnet, kan man læse i dagsordenen i teknik- og klimaudvalget.

Udvalget skal drøfte forslaget på mødet onsdag.

Hvis politikerne beslutter sig for, at søge om tilladelse til et ordensreglement – og at politiet tillader det, skal forsøgsordningen evalueres til efteråret.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel
Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *