Kolding Netavis

Formandsskifte på Kolding Havn

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Kolding Havn har fået ny formand.

Eea Haldan Vestergaard (V) er tiltrådt som bestyrelsesformand for Kolding Havn. Hun erstatter Asger Christensen, der har søgt orlov fra byrådet for at føre kampagne til Europaparlamentet, skriver Kolding Havn i en pressemeddelelse.

– Kolding Havn kunne for få dage siden præsentere et regnskab med rekordomsætning. Et bevis på, at der er masser af aktivitet på havnen. Nu kan vi så med glæde meddele, at der også kommer nye kræfter til posten som bestyrelsesformand, fortæller havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen og fortsætter:

– På Kolding Havn glæder vi os til samarbejdet med Eea Haldan Vestergaard. Hendes faglige baggrund inden for international virksomhedsudvikling og hendes mangeårige erfaring i den finansielle verden, giver hende gode forudsætninger for at styrke havnen i de kommende år.

– Havne er fascinerende. Siden Vikingetiden har det været den vigtigste del af infrastrukturen til at gøre verden mindre – og os alle klogere og rigere. Det er derfor også uhyre vigtigt for mig, at vi i mange år endnu skal være en moderne og velfungerende havn, lyder det fra den nye bestyrelsesformand for Kolding Havn, som fortsætter:

– Den magi der er, hvor menneske og industri møder vand gør havne til noget helt særligt. Jeg glæder mig derfor også meget til at møde havnens virksomheder og ansatte.

Allerede onsdag var der aftalt de første møder, hvor den nye bestyrelsesformand fik lejlighed til at hilse på en stor del af havnens aktører. Den nye bestyrelsesformand ønsker at få førstehåndsviden om projekter, problemstillinger, ønsker og muligheder, inden der kommer en konkret udmelding.

– Eea vil arbejde for et højt informationsniveau og åbenhed i de år, der venter. Selvom nogle af de kommende år måske bliver vanskelige. Hun ønsker at alle på havnen – både virksomheder og medarbejdere – bliver inddraget mest muligt i processen med at transformere området fra havn til by, fortæller Anders Vangsbjerg Sørensen, som er tilfreds med beslutningen om at udpege Eea Haldan Vestergaard.

Eea Haldan Vestergaard afløser den politisk udpegende Asger Christensen. Asger Christensen har efter eget valg søgt orlov fra sit arbejde i byrådet og som bestyrelsesformand for Kolding Havn, da han stiller op til EU parlamentet. I den forbindelse har han behov for at bruge sine kræfter på valgkampen, men det ønsker han ikke, at Kolding Havn skal lide under, og derfor afløser Eea Haldan Vestergaard ham.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel