Kolding Netavis

Forfatter fortæller om sin seneste roman

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Ane Riel fortæller om sin seneste roman Urværk. Foto: Thomas A.

Litteratur6000 er klar med endnu et arrangement.

Onsdag den 16. november inviterer Litteratur6000 igen til et forfatterarrangement på Kolding Bibliotek. Denne gang med forfatteren Ane Riel, som kommer og fortæller om sin seneste roman Urværk.

Romanen handler om den 90-årige Alma, hvis liv er ved at rinde ud. Hun kæmper med samvittigheden, ensomheden og en tiltagende demens.

Bogens handling er henlagt til 1980’erne i Jylland, hvor Alma bor for enden af en blind vej og lever i stilfærdighed med sit bornholmerur. Men bag dette rolige liv og urets tikken afdækkes i bogen lyse og mørke sider af livet og ægteskabet med den afdøde ægtemand, urmageren Otto, der elskede ure mere end noget andet.

Et venskab med en lille dreng, der kommer forbi Almas hus med sin hund, sætter skub i erindringerne i Almas liv. Også mindet om en lille pige, som hun og Otto mistede, dukker frem fra hukommelsen. Venskabet mellem Alma og drengen kommer derfor til at vende op og ned på hendes liv.

Læseren følger hendes tiltagende demens og kan sammen med Alma lægge brudstykker af hendes liv sammen, som de dukker op i hukommelsen og dermed få det fulde drama. Det er både genialt, medrivende og rørende.

Men hvad inspirerer en 49-årig forfatter til at skrive om demens, bornholmerure og et livslangt, besværligt ægteskab – og om død, ikke mindst? Og hvordan hænger det sammen med hendes andre bøger? Ane Riel giver også en lille smagsprøve på sin næste udgivelse.

Ane Riel har tidligere udgivet bøgerne ”Slagteren i Liseleje” (2013), ”Harpiks” (2015) og ”Bæst” i 2019. Og med ”Urværk” har Ane Riel skrevet endnu en fængslende bog.

Arrangementet finder sted onsdag den 16. november klokken 19-21 på Kolding Bibliotek. Billetter kan købes her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel