Kolding Netavis

Forfatter fortæller om Margrethe I

Mærk historiens vingesus, når forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller om sin roman ”Margrete I” på Koldinghus. Hør om forfatterens arbejde med sin roman om en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

Allerede som tiårig bliver Valdemar Atterdags yngste datter, Margrete, gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hendes opgave er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen. Foredraget er arrangeret af Litteratur6000 og Kongernes Samling Koldinghus.

Anne Lise Marstrand-Jørgensens roman er et psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse. Da Valdemar Atterdag dør uden at efterlade sig en søn, lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Trodser rammerne for et kvindeliv

Det er historien om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred.

Anne Lise Marstrand-Jørgensen, f. 1971, er Cand.mag. i litteraturvidenskab. Hun slog for alvor igennem som forfatter med de anmelderroste biografiske romaner “Hildegard” og “Hildegard II” om den middelalderlige lægekyndige, nonne, forfatter og komponist Hildegard af Bingens liv. Marstrand-Jørgensens bøger beskæftiger sig ofte med de psykologiske aspekter af tilværelsen.

Hendes værker tager almenmenneskelige temaer som tro, tvivl, kærlighed op – og søgen efter en mening med livet. Anne Lise Marstrand-Jørgensen har modtaget flere litteraturpriser blandt andet DR Romanprisen i år for ”Margrete I”.

Foredraget finder sted søndag den 5. september klokken 14-16 på Koldinghus. Det er nødvendigt at købe billet på forhånd via www.litteratur6000kolding.dk.

Tagget med:
Del denne artikel