Kolding Netavis

Forandringer bliver også en del af hverdagen

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Kolding Hotel Apartments.

Forandringer, kolleger og gæster kommer og går, men ind imellem er der heldigvis også noget, der består. Dorte Haysen har netop fejret 20-års jubilæum hos Kolding Hotel Apartments, og dermed er hun noget af det mest konstante hos lejlighedshotellet, der de seneste år nærmest har været under konstant udvikling og forandring.

Fra sin plads i receptionen har Dorte Haysen sagt goddag til tusindvis af gæster gennem de seneste 20 år. I gamle dage bød hun dem velkommen til Kolding Byferie. I dag til Kolding Hotel Apartments.

Men ligesom Dorte Haysen har mange af gæsterne bevaret tilknytningen til lejlighedshotellet på bredden af Slotssøen gennem rigtig mange år, skriver Kolding Hotel Apartments i en pressemeddelelse.

Mere fokus på erhvervsgæster

For Dorte Haysens vedkommende er det præcis 20 år siden, hun mødte her på arbejde for første gang, og dermed har hun været en del af det centralt beliggende hotel næsten lige så længe, det har eksisteret.

– Der er sket rigtig meget i de 20 år, men selvom noget forandrer sig, bliver det hverdag igen. Udover navneskiftet, så er den største forandring nok, at vi i dag har langt mere fokus på erhvervskunder, end vi havde tidligere. Der er stadig rigtig mange turister blandt gæsterne, men erhverv fylder mere og mere, fortæller hun.

Stamgæster føler sig hjemme

Mange af gæsterne kommer igen og igen, og nogle af dem har Dorte Haysen gennem årene lært at kende.

– Vi har rigtig mange stamgæster. Jeg tror, det betyder noget, at vi tager os tid til at lære dem lidt at kende, og at vi gør noget ud af at give dem det, vi ved, de forventer og har brug for, når de er her. De føler sig hjemme, når de besøger os, og det betyder rigtig meget, ikke mindst for erhvervsgæsterne, siger hun og tilføjer:

– Der er også turister blandt stamgæsterne. Som den israelske familie, der kommer en til to gange om året. Nordmændene, der også lige skal et smut ned over grænsen. Og den ældre dame fra Sjælland, der indtil for nylig ofte var på familiebesøg i sin gamle hjemby og altid boede hos Kolding Hotel Apartments.

Dorte Haysen kender dem alle, og hun smiler, når hun fortæller om dem.

Fra byferie til moderne lejlighedshotel

Udover gæster har hun også set både chefer og kolleger komme og gå. De senere år har der især været mange studerende blandt kollegerne, og det giver noget ekstra til hotellet, mener hun.

– Vi har meget glæde af de studerende, som især kommer fra SDU. Vi er rigtig gode til at give dem en stor grad af ansvar, og derfor engagerer de sig meget i stedet. Når de så samtidig ofte er meget kreative, kommer der rigtig mange gode idéer og nye tiltag ud af at have dem ansat. De er med til at sørge for, at der hele tiden sker noget nyt, siger Dorte Haysen.

Den mest markante forandring var navneskiftet fra Kolding Byferie til Kolding Hotel Apartments i 2014. Det nye navn skulle i højere grad signalere, at der faktisk er tale om et hotel i traditionel forstand med både de faciliteter og services, man normalt forbinder med et hotel. Samtidig gav det nye navn også mening i forhold til de mange internationale gæster.

Dorte Haysen er klar til fortsat at byde gæster og forandringer velkommen, men hun tvivler dog på, at hun ligefrem tager 20 år mere i receptionen.

– Det tror jeg næppe. Men jeg tror omvendt heller ikke, jeg skal andre steder hen end her. Der sker noget nyt hele tiden, og jeg har aldrig været ked af at gå på arbejde, slutter hun.

Dorte Haysen blev fejret af kollegerne med frokost, gaver og tale den 1. marts.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel