Kolding Netavis

For anden gang: Tyrkisk vognmand idømt stor bøde

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Retten i Kolding idømte onsdag en tyrkisk vognmandsvirksomhed en bøde på 150.000 kroner for kørsel uden tilladelse ”for anden gang”.

Den 3. september 2018 blev virksomheden ved en udeblivelsesdom, altså uden selskabet var til stede, idømt en bøde på 150.000 kroner for kørsel uden tilladelse i fire tilfælde. Vognmandsvirksomheden fik lov til at få sagens behandling genoptaget, men retten i Kolding nåede onsdag til nøjagtig samme resultat, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Specialanklager Pernille Moesborg fortæller om sagen:

– Sagen startede, da Tungvognscenter Syd standsede en tyrkisk lastbil den 6. december 2017. Ved kontrollen blev det konstateret, at der i tre tilfælde var blevet kørt på såkaldte turtilladelser, selvom de ikke kunne bruges til de transporter, der var udført. Chaufføren blev den 2. januar 2018 ved retten i Kolding idømt fængsel i 60 dage og udvist med indrejseforbud i 6 år for at have udfyldt tilladelserne med falske oplysninger. Den 14. maj 2018 standsede Tungvognscenter Syd endnu en lastbil fra samme tyrkiske vognmandsvirksomhed. Problemet var her fuldstændig det samme, og chaufføren blev den 6. juni 2018 ved retten i Sønderborg idømt 30 dages fængsel og udvist med indrejseforbud i 6 år for at have udfyldt tilladelsen med falske oplysninger.

Pernille Moesborg forklarer videre om sagen:

– Ved kontrol af de fremviste fragtbreve og tilladelser, så alt ud til at være i orden. Det var først ved en mere dybdegående kontrol, hvor der blev sammenholdt oplysninger fra takografen og chaufførens personlige papirer, at politiet kunne konstatere, at tingene ikke hang rigtigt sammen. Retten fandt, at det var en skærpende omstændighed, at man havde forsøgt at skjule tingenes rette sammenhæng.

Den tyrkiske vognmandsvirksomhed nægtede sig skyldig og overvejer nu, om sagen skal ankes.

Turtilladelse

En turtilladelse er en tilladelse, der udveksles mellem lande på billateralt grundlag.

Danmark og Tyrkiet udveksler tilladelser mellem de kompetente myndigheder.

En turtilladelse fra Danmark gives af de tyrkiske myndigheder til en tyrkisk vognmand.

Turtilladelsen giver vognmanden ret til at køre én gang til Danmark med gods fra Tyrkiet, og tilbage til Tyrkiet med gods fra Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel