Kolding Netavis

Folkekøkkenet fejrer “Den Nationale Værestedsdag”

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Folkekøkkenet i Kolding Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)

Værestedet Folkekøkkenet i Kolding markerer Den Nationale Værestedsdag med morgenfruer i bybilledet.

Den 3. maj fejrer værestedet Folkekøkkenet på Haderslevvej i Kolding “Den Nationale Værestedsdag”.

Det er andet år i træk, at væresteder overalt i landet sætter fokus på betydningen af væresteder for socialt udsatte mennesker.

På Den Nationale Værestedsdag vil der i hele landet blive plantet morgenfruer. Som små sole skal morgenfruerne minde os alle om betydningen af den mangfoldighed og det fællesskab, der er på landets væresteder.

Det er på initiativ af Brugerrådet i Landsforeningen af Væresteder, at der igen afholdes en dag tilegnet landets væresteder. En national fejringsdag, som vi kender fra f.eks. “Grundlovsdag” og “Mors eller Fars
dag”.

I Brugerrådet sidder værestedsbrugere fra hele landet. De forstod ikke, hvorfor værestederne ikke har en årlig dag, hvor man sætter fokus på værestedernesindsats og deres værdi for værestedsbrugerne.

Hvorfor morgenfruer?

For Brugerrådet var det vigtigt at vælge en blomst, som vækker lys og glæde og dermed skaber associationer til den betydning, som værestederne har for værestedsbrugerne. Morgenfruen var det oplagte valg, da den gulorange krone lyser op som en sol og giver håb for fremtiden. Planten erogså kendt, som en robust plante, der kan trives i al slags jord. Desuden håber man med initiativet at kunne styrke biodiversiteten og de trængte insekter.

Hos Landsforeningen af Væresteder glæder man sig til at se morgenfruen fylde i bybilledet:

-Vi håber, at man i hele landets byer vil kunne se morgenfruer. Det er jo en smuk blomst med et endnu smukkere budskab, fortæller Marika Sabroe, projektleder i Landsforening af Væresteder, i en pressemeddelelse.

Hjælp dit lokale værested

Du kan kontakte værestedet Folkekøkkenet, og få udleveret en pose med morgenfruefrø, som du kan plante. Dermed viser du din støtte til værestedet i din by.

I anledning af dagen inviteres der til åbent hus den 3 maj mellem klokken 10 og 15.

Kom og vær med til en dejlig dag, hvor samvær, samhørighed og fællesskab danner rammerne for fejringen af Den Nationale Værestedsdag! Folkekøkkenet markerer desuden dagen med følgende program og inviterer alle interesserede til at deltage:

  • 10:00-11:30: Morgenfruer
  • Såning såvel som uddeling af morgenfruefrø i café eller på terrasse afhængigt af vejr. Morgenfruerne kan sås i egne, medbragte potter og tages med hjem, såvel som de kan sås i de potter og altankasser, der skal pryde Folkekøkkenet; Folkekøkkenet ser frem til at tage imod grønne fingre, der har lyst til at deltage i hyggeligt samvær med musik og god stemning –vi serverer lidt snacks.
  • 11:30-12:30: Frokost & pause
  • Mulighed for at købe et varmt, hjemmelavet måltid, strække ben, trække luft eller tage del i og bidrage til nogle gode snakke rundt i huset.
  • 12:30-15:00: Snacks, samvær & samtaler
  • Gode snakke med de fremmødte, lokale politikere og andre besøgende, der måtte have tid og lyst til at komme og se, hvad der tilbydes i Folkekøkkenet –personale såvel som brugere og frivillige. Folkekøkkenet serverer lidt snacks og godt til ganen.

    Du finder Folkekøkkenet på Haderslevvej 47-49 i Kolding.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel