Kolding Netavis

Første spadestik taget til Danmarks lige nu største byggeprojekt

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Første spadestik er taget til Danmarks i øjeblikket største byggeprojekt i Vision Park ved Kolding. På billedet ses fra venstre: Administrerende direktør i entreprenørvirksomheden Daugaard Pedersen, Jan Riis, medejer af Vision Properties, Jørgen Schou, borgmester, Jørn Pedersen og CEO i Vision Properties, Jens Bolding Jensen. Foto: Palle Skov.

Danmarks største erhvervsbyggeri skyder op i Vision Park ved Kolding.

Vision Properties, der er ejet af Lars Larsen Group og Schou Family Invest, har stukket spaden i jorden til Danmarks i øjeblikket største byggeprojekt.

Allerede i 2023 står 100.000 kvadratmeter lager klar til indflytning, og det er bare begyndelsen.

Selskabet har købt i alt 43,5 hektar jord ved Kolding, og det nye, centrale erhvervsområde har fået navnet Vision Park.

Udviklingen og byggeriet i Danmarks nye, centralt beliggende erhvervsområde syd for Kolding er i fuld gang. Området er døbt Vision Park efter det Lars Larsen Group- og Schou Family Invest-ejede selskab Vision Properties, der har købt i alt 43,5 hektar til udvikling af erhvervsparken.

Koldings største erhvervshandel

Vision Park udgør dermed den største erhvervshandel i Kolding Kommunes historie, og det glæder borgmester Jørn Pedersen, der var med til at tage første spadestik til det første byggeri i parken.

-Det er på alle måder godt for Kolding. Udover indtægten ved salget af jorden, kommer Vision Park også til at trække nye arbejdspladser til kommunen. Det gælder både her og nu, hvor området skal udvikles, og på længere sigt, når virksomhederne flytter ind i Vision Park, siger han i en pressemeddelelse.

Og den første virksomhed er klar til indflytning, når det første og rekordstore byggeri på 100.000 kvadratmeter står klar inden for et par år. Det er nordens største nonfood engrosvirksomhed, Schou Company, der samler sine lagerfaciliteter og godt 300 medarbejdere i Vision Park.

-Vi flytter ind, så snart byggeriet står færdigt og kommer i første omgang til at bruge halvdelen af de 100.000 m2 lager. De resterende 50.000 m2 lejer vi ud til andre virksomheder, fortæller medejer af Vision Properties, Jørgen Schou.

Akut behov for ekstra arbejdskraft

I umiddelbar forlængelse af det enorme lagerbyggeri går opførelsen af Schou Companys nye hovedkontor og showroom på 12.000 m2 i gang, og dermed samler den internationale handelskoncern med en årlig omsætning på over 2 mia. kr. sine aktiviteter i Kolding.

At Vision Park også betyder aktivitet og arbejdspladser til Kolding her og nu, kan virksomheden Daugaard Pedersen skrive under på. Den lokale entreprenørvirksomhed har med byggeriet i Vision Park fået sin hidtil største opgave nogensinde.

-Vi har fået travlt og opgavens omfang betyder også, at vi er i fuld gang med at søge yderligere medarbejdere til projektet, siger Jan Riis, administrerende direktør hos Daugaard Pedersen.

Arealet af den enorme lagerbygning i Vision Park svarer til 14 fodboldbaner eller mere end halvanden gange Kolding Storcenter, der med sine 62.000 kvadratmeter er Jyllands største shoppingcenter.

Udover nøglefærdige lejemål vil Vision Properties også tilbyde at bygge andre faciliteter i samarbejde med virksomheder, der gerne vil være en del af Vision Park.

Fakta om Vision Park

• Området på 43,5 Ha ligger ved E45-afkørsel 65, Kolding Syd og må bebygges med 50 pct.

• I første omgang bygger Vision Properties 100.000 m2 lager, hvoraf de 50.000 m2. allerede er udlejet til Schou Company. De resterende m2 udbydes som lejemål fra 2.000 m2.

• De 100.000 m2 lager rummer bl.a. 5.500 m2 højlager, der bliver 44,5 m. højt. Den samlede bygningsvolumen bliver på 1,4 mio. m3.

• Vision Properties, som står bag Vision Park, er ejet af Lars Larsen Group og Schou Family Invest.

Flere nyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel