Kolding Netavis

Fjernvarmen stiger i Kolding-området: Så meget mere skal du betale

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Foto: Ernys/Unsplash (Modelfoto)

TREFOR Varme sætter prisen op på fjernvarme fra 1. januar 2023. Læs her, hvor meget dyrere det bliver.

Krisen kommer nu også til, at ramme fjernvarmekunderne i Kolding-området. TREFOR Varme oplyser, at de fra 1. januar 2023 sætter prisen op med 14,5 procent. Det svarer til en stigning på cirka 150 kroner om måneden for en gennemsnitsforbruger.

TREFOR Varme tager dermed konsekvensen af, at varmeleverandøren TVIS, der er leverandør til ni fjernvarmeselskaber i Trekantområdet, har sat prisen op.

-De her prisstigninger er affødt af den geopolitiske situation, hvor bevægelsen væk fra naturgas har øget priserne på brændsler og energi, samt sat gang i en øget inflation, som påvirker prisen på varme. I almindelige penge betyder det, at en megawatt-time fjernvarme i 2023 stiger fra 667,5 kroner til 786,5 kroner inklusiv moms, fortæller Helge S. Hansen, varmeforsyningschef i TREFOR, i en pressemeddelelse.

Forskel på procenterne

TVIS sætter deres pris op med 10,5 procent, mens TREFOR sætter prisen yderligere fire procentpoint op. Det skyldes, at en del af varmen forsvinder i rørene på vej ud til borgerne, og det tab skal indregnes i varmesalgsprisen. Derudover er prisen på strøm til de pumper, der pumper fjernvarmevandet ud i rørene steget.

Det er dog ikke penge, som kommer TREFOR til gode. Selskabet er reguleret og må ikke tjene penge.

-Vi er sat i verden for at sikre, at fjernvarmen er så billig og effektiv som mulig for borgerne, og sætter kun prisen op, hvis vores omkostninger til levering af varme stiger, forklarer Helge S. Hansen.

Han fortæller, at det nuværende prisniveau matcher det niveau, som Trekantområdet havde i 2014, hvor det primære brændsel var naturgas fra Skærbækværket.

-Vi har haft en lang periode, hvor priserne har været holdt i ro på et rigtig billigt niveau. Det er ikke en mulighed i den nuværende situation, men det er klart, så snart, vi har mulighed for det, så sætter vi prisen ned igen, siger Helge S. Hansen.

Prisstigningen er ikke så høj, at forbrugere af varme fra TREFOR bliver omfattet af indefrysningsordningen.

Fakta

Kolding Kommune er TVIS’ største aftager af varme, og modtager godt 2300 TJ fjernvarme sendt til Trefor Varme. Det svarer til forbruget i over 35.000 standardhuse.

I 2020 og i 2021 har TVIS etableret en ny forsyningsledning til Vamdrup Fjernvarmes 1.168 varmeforbrugere, som herefter modtager størstedelen af områdets varmeforsyning fra TVIS, samtidig med at fjernvarmeforbrugerne sænker sin CO2-udledning med 93%.

Herefter er Christiansfeld Fjernvarme det eneste fjernvarmeselskab i Kolding Kommune, som ikke modtager varme fra TVIS.

8142c28b 577c 4634 9561 3ea0f47aadca
Prisudviklingen på fjernvarme de sidste 10 år. Tallene er angivet i kroner pr MWh. Foto: TREFOR.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel