Kolding Netavis

Fire kulturpriser blev delt ud

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Mandag var en festdag i Kolding. Her blev årets fire kulturpriser uddelt ved en åben prisfejring på biblioteket til store klapsalver fra de fremmødte.

Især lokale beboere fra ”Erindringskvarteret” heppede højlydt, da lokal ildsjæl Dorthe Zinck Iversen vand publikumsprisen Årets Ildsjæl for sit arbejde med at få sjove og skæve kunstværker placeret rundt i hele lokalområdet ved Graacksvej.

Også direktør Karen Grøn fra Trapholt jublede højt, da museet modtog en velfortjent ærespris; KulturKolding-prisen, for deres store arbejde under corona med borgerinddragende projekter.

Tusinder af borgere har deltaget. En del af dem har hæklet bidrag i form af lyspærer til kunstprojektet Lighthope og har fået deres eget bidrag med i en fælles kæmpe kunstinstallation. Undervejs er deltagerne blevet del af et helt særligt fællesskab, der blandt andet mødtes jævnligt online mens projektet kørte.

Initiativet Food Reformers vandt prisen for Årets Kulturelle Highfive. Med den fulgte 10.000 kr., som foreningen, der har formået at engagere mange internationale studerende, kan bruge til fremtidige projekter.

Food Reformers laver kulturelle og sociale aktiviteter, der kan hjælpe til at mindske madspild. De har blandt andet været initiativtagere til et køleskab – FællesSkabet – i Riberdyb, hvor man frit kan hente mad, der ellers ville være blevet smidt ud.

Sidste pris, Årets Kulturelle Aftryk, gik til initiativet Unlock Music – koncerttur i det fri. Konceptet blev til i et samarbejde mellem Jazz i trekanten, Jazz6000 og Jazz Danmark. Sammen arrangerede de under corona gåture rundt om Slotssøen, hvor man undervejs fik 4 minikoncerter.

Aftenens værter var Kulturudvalgsformand Jesper Elkjær og næstformand Michael Krogh. Jesper Elkjær fremhævede om årets nominerede til kulturpriserne at:

-De har skabt kultur, der bringer mennesker sammen i en tid, hvor kodeordet har været afstand.

På grund af corona har det ikke været muligt at afholde en kulturevent med uddeling af kulturpriser i foråret som vanligt. Derfor var prisuddelingen i stedet blevet en del af Trekantområdets festuge, der får sin kulmination med kulturnatten på fredag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel