Kolding Netavis

Filmanmeldelse: Familieidyllen væk hos Familien Far

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen

Familieidyllen hos Far til Fire er i fare. VIGTIGT: Der bliver fortalt om handlingen i filmen.

Far til Fire og Vikingerne ruller nu i biograferne og herunder også i Nordisk Film Biografer Kolding. Kolding Netavis var lørdag inde og se filmen.

Denne gang er der ufred hos Familien Far. Ja, de skændes faktisk om alt. Lille Per, der ikke er med i skænderierne, er bare ked af det hele. Men så kommer Onkel Anders på besøg og foreslår, at de skal i familieterapi. Han bliver dog afbrudt, så han ikke får lov til at fortælle, at terapien foregår som vikinger.

Familien far og Onkel Anders, samt feriebarnet Olivia, der spilles af Naja Münster, ankommer til vikingelejren, der er et familieterapisted. Far tor, at de skal bo på kroen, som de i hestevogn kørte forbi til lejren. Men nej, det er en rigtig vikingelandsby og de kan heller ikke bare komme ind i den vikingehytte, som de får tildelt. Døren er nemlig låst og nu skal de finde ud af, hvordan de kommer ind. Og det kræver samarbejde.

Samarbejdet under opholdet kører dog ikke helt optimalt. Far og Onkel Anders siger en aften, at de vil gå en tur. Det lykkedes dem, at gå til den lokale kro og indlogere sig for natten. De er dog ikke gået på samme tid, og ved derfor ikke – før den næste morgen, hvor de møder hinanden på kroen – at de nu begge er på kroen. Det lykkes dem ikke, at komme tilbage til vikingelejren inden de bliver opdaget.

Far kommer virkelig på en prøve, da man skal medbringe sit kæreste barndomsminde. Far har ikke noget med – og finder familiens elefant inde i hytten – Bodil – og tager den med. Uheldigvis viser det sig, at de skal skille sig af med barndomsmindet, for at hellige kærligheden på familien. Og så kommer samarbejdet for alvor frem hos Familien Far.

Da familierne i vikingelandsbyen skal til fest hos guderne, og barndomsminderne skal ofres, tager Far og resten af familien hånd om sagen. Barndomsminderne er på et vikingeskib, der bliver sat ild til og skubbet ud i vandet. På en selvbygget tømmerflåde lykkes det, at redde barndomsminderne – tror de. Det viser sig nemlig, at der blot er halm inde under indpakningerne. Men heldigvis får vikingelejrens terapipar kolde fødder og afleverer barndomsminderne tilbage til de deltagende familier i vikingelejren. Og dermed er Bodil tilbage i familiens skød.

Konklusion

Det er absolut en familiefilm, der er værd, at tage i biografen for at se. Den bliver på intet tidspunkt kedelig og der er også noget at grine af undervejs i filmen. Især Thomas Bo Larsen spiller igen rigtig godt som Onkel Anders.

Stjerner: ⭐⭐⭐⭐ ud af 5 stjerner

Medvirkende

De medvirkende i filmen er:

Far: Martin Brygman
Onkel Anders: Thomas Bo Larsen
Lille Per: Elton Rokahaim Møller
Mie: Laura Lavigne Bie-Olsen
Ole: Arthur Hjelmsø
Søs: Coco Hjardemaal
Olivia: Naja Münster

 {youtube}KRGOJ6RqFFw{/youtube}

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel