Kolding Netavis

Fem nye lynladestationer åbner i Kolding

Elo Christoffersen
Af Elo Christoffersen
Der er fem nye lynladestationer på vej i Kolding. Pressefoto.

Godt nyt til elbilisterne i Kolding. I løbet af 2024 åbner fem nye lynladestationer i byen som en del af udrulningen af det åbne netværk “Vi oplader Danmark”.

Det bliver snart nemmere for elbilisterne i Kolding i deres dagligdag. Fem nye lynladestationer åbner i løbet af 2024 i Kolding. Åbningen er en del af Drivkraft Danmarks medlemsindsats for at styrke el-mobiliteten i hele Danmark.

-Ved at udrulle det åbne ladenetværk ‘Vi oplader Danmark’ er vores medlemmer med til at øge tilgængeligheden af lynladestationer, så alle kan oplade deres elbil nemt og bekvemt. Vores medlemmer hjælper med at sikre, at alle forbrugere har adgang til offentlig opladning uden krav om abonnement, nem betaling og gennemsigtige priser. Og med de fem nye lynladere i Kolding bliver det nu også lettere for koldingenserne at skifte deres benzindrevne bil ud med en elbil, fortæller Gent Grinvalds, ansvarlig for el-mobilitet i Drivkraft Danmark, i en pressemeddelelse.

Placeringen af lynladestationerne i centrum af Kolding og langs hovedveje gør det nemt for både lokale og besøgende at give deres elbiler hurtig opladning. Med to eller fire ladestik giver lynladestationerne mulighed for at flere biler kan oplade samtidig, og det tager lige så lang tid som at holde en kaffepause at lade bilen fra 0-80%.

-Mange danskere arbejder ude af huset eller pendler til og fra arbejde, og der er ingen tvivl om, at den øgede tilgængelighed af lynladere vil gøre det langt mere attraktivt at køre elbil, når man nemt og hurtigt kan oplade bilen på farten i hverdagen. Lynladning gør det også meget nemmere for besøgende fra andre områder at komme til og fra Kolding i en elbil i længere strækninger. Det vil uden tvivl gøre en stor forskel for turismen, når elbilister trygt kan besøge Koldinghus og Trapholt uden at bekymre sig om opladning, siger Gent Grinvalds.

Det er dog ikke kun i Kolding, at flere lynladere vil se dagens lys i 2024. Drivkraft Danmarks medlemmer har allerede åbnet 300 lynladestationer over hele landet. I løbet af 2024 vil det åbne ladenetværk udvides betydeligt, og man vil kunne se nye lynladestationer poppe op ved trafikknudepunkter og centrale placeringer i byer over hele landet.

Det landsdækkende ladenetværk

Drivkraft Danmarks medlemmer, der er i fuld gang med at udrulle opladning til de mange nye elbilister:

-Allego
-Circle K
-DCC (Shell)
-E.ON
-Looad
-Monta
-OK
-Q8
-Recharge
-Spirii
-Uno-X
-Zapp Mobility

Lynladekortet

Se kortet over lynladestationer, der allerede er i drift og de planlagte lokationer i 2024.

Her kan du også se selskabet bag stationen, antal ladeudtag og effekt (kW).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du nyheder direkte i din indbakke.

Vi spammer ikke!

Tagget med:
Del denne artikel